Akoestiek

Scheidingswanden en schermen

Verbeter het geluid op uw kantoor en werkplek

Bij akoestiek gaat het om de manier waarop geluid (trillingen) zich door een bepaalde ruimte verplaatst van de bron tot aan een ontvanger. Geluid bepaald in hoge mate hoe uw werkgevers of bezoek een ruimte binnen kantoor beleven. Daarom is het van belang hier rekening mee te houden wanneer u bezig bent met de inrichting. Een goede akoestiek draagt bij aan een gezonde omgeving waarin u productiever en effectiever kunt werken.

Akoestische oplossingen

Zodra geluid niet juist wordt opgevangen kan dit leiden tot geluidsoverlast. Vaak is dit in de vorm van galm, een hoog geluidsniveau of storende achtergrondgeluiden. Om het geluidsniveau en galmen te reduceren is het van belang de juiste materialen te plaatsen.

Wat is goede akoestiek?

Het is van belang dat geluid goed geabsorbeerd kan worden in bepaalde materialen. Zodra een ruimte veel beton of steen bevat zal dit meer weerkaatsing hebben, dan bijvoorbeeld textiel of reliëf ondergronden. 

Uiteraard is het ook afhankelijk van de ruimte. In sommige ruimtes kan hier op een andere manier mee om gegaan worden. De eisen in een stilteruimte zullen anders zijn dan van een kantine of vergaderruimte of kantoortuin.

Om geluid goed te laten aborberen bieden wij verschillende akoestische producten aan waaronder: 

De voordelen van de juiste akoestiek op het werk

 • Verlaagd geluidsniveau
 • Verbeterde concentratie
 • Productievere medewerkers
 • Betere verstaanbaarheid
 • Verzuim- en stressverlagend
 • Meer privacy
 • Sfeerverhogend

Akoestische advies en scan

Behalve dat u bij ons uw bureauschermen, baffles en scheidingwanden direct online kunt aanschaffen adviseren wij u graag over de verschillende akoestische oplossingen die wij aanbieden. Wanneer u contact met ons opneemt dan voorzien wij u graag van het juiste advies. Hierbij doorlopen wij met u de volgende stappen: 

 • Inventarisatie noodzaak en wensen
 • Eventueel inplannen meting (scan)
 • Uitwerken resultaten en korte beoordeling
 • Offerte & advies

Scheidingswanden

Wilt u een grote bedrijfsruimte verder opdelen in kleinere ruimtes? Of bent u op zoek naar afscherming van een werkplek? Dan biedt ons uitgebreide assortiment mobiele, flexibele en design scheidingswanden uitkomst. 

Van gestoffeerde milieuvriendelijke wanden, tot houten en glazen modellen die zeer geschikt zijn voor plekken waar de hygiëne goed op orde moet zijn.

Akoestische scheidingswanden zijn ideaal om ruimtes af te schermen of in te delen en tegelijkertijd visuele- en geluidsprikkels te verminderen. Creeër een rustige vergader- of overlegruimte door de wanden in een hoekopstelling te gebruiken. Of plaats ze tussen diverse bureaus om privacy en rust op de werkvloer te stimuleren.

ScheidingswandenDirect en Via-Direct.nl

ScheidingswandenDirect is onderdeel van Via-Direct. Wij geloven dat wij met de bundeling van onze krachten en uitgebreide assortiment u nog beter kunnen voorzien in het aanbieden van de complete kantoorinrichting. 

© 2004-2020 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden