Vergadertafels

Een kort overleg met een collega of een vergadering met uw medewerkers of leveranciers vraagt om ruime vergadertafels. De ruimte en meubelen zijn van invloed op de sfeer en het verloop van uw vergadering. Een belangrijk onderdeel binnen uw kantoor is de vergadertafel. Laat u inspireren door de vele modellen vergadertafels van Via-Direct en shop makkelijk online de gewenste tafel.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 52

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

De juiste afmeting van een vergadertafel kiezen

Afhankelijk van het aantal medewerkers heeft u een minimale lengte en breedte nodig van de vergadertafel. Om comfortabel te vergaderen wordt er voor elke deelnemer gemiddeld een breedte van 65 cm gerekend, mits de stoelen maximaal 60cm breed zijn. Heeft u 6 medewerkers? Dan heeft u een lengte van minimaal 195 cm nodig (eenzijdig 3x65cm). Zijn de stoelen breder dan 65cm? Houd dan de stoelbreedte aan + 5cm. De extra vijf centimeter is voor de ruimte tussen de stoelen. Welke afmeting heeft u nodig en hoe gaat de tafel gebruikt worden? Vergadertafels zijn in verschillende kleuren, maten en modellen leverbaar om aan uw wensen en voorkeuren te voldoen.

Om ervoor te zorgen dat u genoeg ruimte om de tafel heeft voor stoelen en het passeren langs de stoelen, is een minimale afstand van 120 cm rondom de tafel tot het volgende object aan te bevelen.

Zitten of staan bij een vergadering?

Het nieuwe, gezonde werken stimuleert staand vergaderen. Voor een kort overleg of een korte afspraak is deze methode een ideale oplossing. De samenkomsten zijn vaak concreter en iedereen blijft alert. Daarnaast kunt u gebruik maken van sta-hulpen voor degene die wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het staan.

Wanneer u echt lang gaat vergaderen of presenteren biedt zitten wellicht meer comfort. Luisteren kost al een hoop energie, een lichamelijk activiteit zoals staan kan dan juist een negatief effect hebben. Uiteraard is afwisseling het beste. U kunt in de lange vergaderingen regelmatig pauzes houden waarin iedereen even de benen kan strekken.

De beste oplossing is als u beide opties aanbiedt met de aanschaf van een zit-sta vergadertafel van Via-Direct. Deze elektrisch verstelbare vergadertafel is eenvoudig te bedienen en is ideaal voor een actieve vergadering. Of maak gebruik van meerdere vergadertafels en zet een statafel en een vergadertafel op kantoor. Hiermee biedt u twee opties aan en kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij zich prettig voelt. Als de tafels in één ruimte staan stimuleert het ook om tijdens de vergadering te wisselen van plek. Staan de tafels in aparte ruimte dan zult u ervaren dat de scheiding gaat vallen tussen kort overleg of lang vergaderen.

Ronde vergadertafel of een vergadertafel ovaal

Vergadertafels zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maten. Naast de juiste afmeting vergadertafel is ook de vorm van de vergadertafel niet onbelangrijk. Het voordeel van een ronde vergadertafel of een vergadertafel ovaal is dat het gemakkelijker is om al uw tafelgenoten aan te kunnen kijken. Ook documenten of papieren kunnen gemakkelijk op een centrale plek in het midden van de tafel worden gelegd waar iedereen kan meekijken. Een perfecte midden weg in een rechthoekige tafel of een ronde vergadertafel is een tafel met een tonvormig blad. Dit blad, ook al niet compleet ovaal, geeft toch het gevoel elkaar makkelijker in de ogen te kunnen kijken en iedereen bij de vergadering te betrekken.

De ideale vergaderruimte

Een vergadertafel is pas het begin. Een vergaderstoel is even belangrijk. Om uw nieuwe vergadertafel te complementeren kiest u comfortabele vergaderstoelen of praktische stapelstoelen. In ons assortiment treft u verschillende vergaderstoelen met een gestoffeerde of lederen bekleding. Veelal zijn de stoelen voorzien van armleggers voor optimaal comfort. Bent u benieuwd naar ideeën hoe u een 1,5 meter kantoor met flexwerkplekken creëert? Lees dan ons speciale blog met tips voor het inrichten van flexwerkplekken. 

Vergaderstoelen zijn vaak stoelen met stoffering en vulling in de zittingen. Bij een statafel of als de tafel alleen gebruikt wordt voor kort overleg, zijn stoelen met harde zittingen een goede en goedkope oplossing. Een goed alternatief voor korte meetings is een collegestoel met schrijftafel. Deze stoel heeft een houten rugleuning en zitting en is makkelijk stapelbaar. Gunstige bijkomstigheid is dat de collegestoelen direct uit voorraad leverbaar zijn.

Akoestische oplossingen

Tijdens een vergadering of presentatie wordt veel gepraat. Een goede akoestiek in de kantoor- of vergaderruimte draagt bij aan rust en overzicht. Bekijk onze akoestische oplossingen om de galm in een ruimte te nuanceren.

Maak uw vergaderruimte compleet

Voor het visualiseren van uw presentatie kan een whiteboard of flipover niet ontbreken. Bekijk hier ons ruime aanbod in (verrijdbare) flipovers en verschillende maten whiteboards.

Vrijblijvend advies en gratis offerte voor een grote vergadertafel

Wenst u meer informatie over een specifieke vergadertafel of heeft u advies nodig welke vergadertafel in uw kantoor passend is? Neem telefonisch of per mail contact met ons op. Onze experts kunt u op de volgende nummers bereiken: in Nederland tel. 035 - 623 4477 of België 03 226 5433. Wij denken graag met u mee. 

 

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop