Akoestiek kantoor

In de kantoortuin kunnen omgevingsgeluiden de concentratie en productiviteit van medewerkers beïnvloeden. Een goede akoestiek draagt bij aan een gezonde omgeving waarin u productiever en effectiever kunt werken.

U kunt bij Via-Direct kiezen voor akoestische panelen, akoestisch meubilair en complete akoestische werkplekken. Neem contact op met onze specialisten voor de juiste advies.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 97

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het belang van een goede akoestiek

Bij akoestiek gaat het om de manier waarop geluid (trillingen) zich door een bepaalde ruimte verplaatsen van de bron tot aan de ontvanger. Een goede akoestiek op kantoor wordt nogal eens onderschat. Mensen kunnen veel hinder ondervinden van een ruimte waarin de akoestiek slecht is geregeld. Galmende en echoënde muren zullen zeker niet leiden tot een prettige werksfeer en hoge arbeidsproductiviteit. Om de akoestiek op kantoor te verbeteren kunt u kiezen uit uiteenlopende akoestische kantoorelementen.

Bij Via-Direct bent u aan het juiste adres om een combinatie van akoestische elementen voor kantoor snel en makkelijk online te bestellen. Wij bieden akoestische oplossingen voor o.a. kantoren, vergaderruimtes, callcenters, studiezalen en kantines. Hierbij kunt u kiezen voor een scherp geprijsde akoestische scheidingswand van Nederlandse bodem zoals van het merk Dutchcreen. Een goed alternatief zijn hoogwaardige akoestische panelen die volledig bestaan uit milieuvriendelijk ecovilt zoals Buzzispace schermen. Onze akoestische scheidingswanden, bureauschermen en panelen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten, vormen en materialen.

Akoestiek verbeteren kantoor

Zodra geluid niet juist wordt opgevangen kan dit leiden tot geluidsoverlast. De verplaatsbare akoestische scheidingswanden zijn ideaal voor het creëren van tijdelijke vergader-of studieruimtes, waar men rustig kan overleggen. De akoestische kantoorschermen kunnen ook statisch tussen bureaus worden geplaatst om geluidsoverlast op de werkplekken te reduceren. Voor bureaus bieden wij ook akoestische bureauschermen die bovenop de bureaus staan op voetjes of vastgezet worden met handige klembeugels, zonder dat u daarbij hoeft te boren in de bureaubladen. Om de akoestiek te verbeteren op kantoor en omgevingsgeluiden te reduceren kunt u ook kiezen voor akoestische panelen. Deze panelen nemen weinig ruimte in beslag omdat u ze aan de zij- of achterkant van een kast of aan het plafond kunt hangen.

Om geluid goed te laten absorberen bieden wij verschillende akoestische producten aan waaronder:

Akoestische bureauschermen
Akoestische scheidingswanden
Wandpanelen en kastpanelen
Baffles en hangpanelen voor het plafond
Decoratieve scheidingswanden
Akoestisch meubilair

Akoestiek oplossingen kantoor voor elk budget

Wanneer u zo goedkoop mogelijk uw akoestiek wilt verbeteren is het kopen van akoestische scheidingswanden van Rex ons advies. Deze leverancier biedt akoestische kantoorwanden en bureauschermen in vele soorten en maten aan en gebruikt sinds kort verbeterd akoestisch materiaal, waardoor er aanzienlijk betere resultaten worden behaald.

Een stapje hoger in het segment vindt u de akoestische scheidingspanelen van de Nederlandse producent 'Dutchcreen' (Beste Koop). Deze akoestische scheidingspanelen behalen nog betere akoestische resultaten en zijn verkrijgbaar in 26 verschillende stofkleuren - zowel uni als melange kleuren. Dutchcreen kantoor- en bureauwanden worden binnen 10 werkdagen geleverd en zijn met verschillende onderstellen verkrijgbaar. Dutchcreen is een milieubewuste producent en derhalve zijn de (akoestische) scheidingswanden 100% recyclebaar!

Houdt u van frisse kleuren en moderne vormen? Onze Buzzispace kantoorschermen bestaan - in tegenstelling tot andere aanbieders - uit milieuvriendelijk ecovilt en zijn gefabriceerd met behulp van gerecyclede PET-flessen. Buzzispace combineert een frisse uitstraling met functionaliteit. Zo biedt deze leverancier akoestische prikborden, poefen, en ander akoestisch kantoormeubilair.

Heeft u een akoestisch probleem en bent u op zoek naar scheidingswanden met de allerbeste geluiddempende eigenschappen? Bekijk dan ons volledige Caimi Mitesco aanbod. Deze Italiaanse design scheidingswanden zijn niet alleen mooi om te zien, maar bewijzen keer op keer dat zij nummer 1 zijn in de akoestische markt.

Wat is goede akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap van het geluid en de manier waarop geluid zich door een ruimte beweegt van bron naar ontvanger. Geluid bestaat uit geluidgolven die zich verplaatsen door tegen oppervlaktes aan te kaatsen. Een oppervlak met een dichte massa, bijvoorbeeld een muur, weerkaatst het geluid bijna net zo sterk als dat het ontvangen is. Een oppervlak met een open massa zoals stoffering, absorbeert een deel van het geluid waardoor deze in volume afneemt. Hiermee wordt de nagalmtijd verminderd.

Het is van belang dat geluid goed geabsorbeerd kan worden in bepaalde materialen. Zodra een ruimte veel beton of steen bevat zal dit meer weerkaatsing hebben, dan bijvoorbeeld textiel of reliëf ondergronden. Uiteraard is de keuze van het juiste akoestische product afhankelijk van de beoogde ruimte. De eisen in een stilteruimte zullen anders zijn dan van een kantine, vergaderruimte of kantoortuin.

Voordelen van het verbeteren van akoestiek op kantoor

• Sterk geluidsabsorberend vermogen
• Eenvoudig akoestische werkplekken creëren
• Meer privacy en rust voor uw werknemers
• Hogere arbeidsproductiviteit
• Makkelijk plaatsen en verplaatsen
• Eindeloos combineren met kleuren
• Design oplossingen
• Milieuvriendelijke materialen

Scheidingswanden

Naast akoestische scheidingswanden bieden wij ook scheidingswanden zonder geluiddempende eigenschappen. Deze standaard scheidingswanden zijn vooral geschikt om (tijdelijk) ruimtes in te delen of af te schermen.

Akoestisch plan en vrijblijvend advies

Via-Direct kan op verzoek een compleet akoestisch plan voor u opstellen. Om een 100% aansluitend plan te hebben voor uw kantoor kunt u een persoonlijke akoestische scan aanvragen. Hiermee wordt de nagalmtijd in de ruimte berekend waaruit een advies wordt gevormd. Met dit advies weet u precies hoeveel akoestisch materiaal u nodig heeft om uw kantoor te voorzien van een gezonde akoestiek. Dit kan door panelen, scheidingswanden, een akoestische plantenbak of akoestische telefooncel te plaatsen. Wanneer u thuis in een rumoerige woonkamer werkt zijn akoestische bureauschermen eveneens ideaal. Een akoestisch bureauscherm van Via-Direct. is zeer geschikt omdat het zorgt voor een rustige visuele achtergrond en dankzij haar geluidsisolatieklasse C wordt omgevingsgeluid gedempt. 

Heeft u vragen of wenst u meer informatie neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wij komen graag bij u langs op locatie om geheel vrijblijvend een uitgebreid akoestisch rapport en plan op te stellen. Wij zijn op werkdagen ook telefonisch bereikbaar op: 035 - 623 4477 (Nederland) of 03 - 226 5433 (België).

 

 

 

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop