Ergonomische bureaustoelen

Last van uw rug, nek of schouders wanneer u achter uw bureau werkt? De oorzaak ligt waarschijnlijk in de bureaustoel waarin u zit. Ontdek bij Via-Direct ergonomische bureaustoelen met 3 of 4-dimensionaal verstelbare armleuningen, verstelbare lendensteun, synchroon / kantelmechanismen of bestel online een ergonomisch bureaustoel met hoogteverstelling van zitting en rug.

Liever in het echt zien? Krijg advies op maat en bezoek onze showroom.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ergonomische bureaustoel kopen bij lichamelijke klachten

Rugklachten (en nekklachten) ontstaan vaak vanuit een verkeerde zithouding in combinatie met een bureaustoel die niet geschikt is om langere tijd in te werken. Veel bureaustoelen kunnen niet goed worden ingesteld en zijn ook minder geschikt om 8 uur per dag of langer in te werken. Onze ergonomische bureaustoelen zorgen voor een gezonde, actieve werkhouding zonder in te leveren op het zitcomfort. De rugleuning, zitting en armleuningen kunt u eenvoudig zelf instellen zodat u van een perfect ondersteuning profiteert.

Lees meer over welke onderdelen belangrijk zijn in een ergonomische bureaustoel.

Europese Norm EN 1335 en Nederlandse norm NPR 1813 voor ergonomische bureaustoelen

Om te zorgen dat de benen de aangeraden hoek van 90 graden kunnen maken heeft de EU een bindend advies opgestelt. Volgens de EN 1335 moet een bureautstoel een zithoogte hebben tussen de 40 en 51 cm. Aangezien Nederlanders gemiddeld wat langer zijn is er ook een aparte Nederlandse norm opgesteld die de zithoogte verhoogt naar 55 cm. (de NPR 1813). Wanneer een bureaustoel volledig aan een van deze normen voldoet (er staat natuurlijk meer in dan alleen zithoogte) mag de stoel het label 'ergonomisch' dragen.

Let hier dus goed op wanneer u een ergonomische bureaustoel gaat aanschaffen. Wij hebben de EN 1335 en NPR 1813 normen doorgespit en begrijpelijk gemaakt.

Ergonomische bureaukrukken voor uw werkplek

Naast een ergonomische bureaustoel zijn onze ergonomische bureaukrukken een perfecte aanvulling binnen uw (thuis)kantoor. Een ergonomische bureaukruk is ideaal om een actieve werkhouding aan te nemen. Neem een kijkje in ons assortiment bureaukrukken om een passende kruk voor uw kantoor te selecteren.
Voor het creëren van flexwerkplekken binnen een 1,5 meter kantoor leest u ons blog met tips over het (her)inrichten van uw kantoor.

Ergonomische bureaustoel proef zitten en deskundig advies

Twijfelt u over de aanschaf van een ergonomische bureaustoel of weet u niet precies welk model het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften? We helpen u graag verder met het uitzoeken van de ideale ergonomische bureaustoel. In onze showroom in Soest staan een aantal populaire modellen die u geheel vrijblijvend kunt uitproberen. Indien gewenst nemen we de stoelen mee en komen we langs op uw kantoor.

Wilt u graag proef zitten? Stuur dan een maitje naar info@via-direct.nl, of telefonisch: 035 623 4477 (NL) of 03 226 5433 (BE).

© 2004-2023 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden