Ergonomische bureaustoelen

Last van uw rug, nek of schouders wanneer u achter uw bureau werkt? De oorzaak ligt waarschijnlijk in de bureaustoel waarin u zit. Ontdek bij Via-Direct ergonomische bureaustoelen met 3 of 4-dimensionaal verstelbare armleuningen, verstelbare lendensteun, synchroon / kantelmechanismen of bestel online een ergonomisch bureaustoel met hoogteverstelling van zitting en rug.

Liever in het echt zien? Krijg advies op maat en bezoek onze showroom.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ergonomische bureaustoel kopen bij lichamelijke klachten

Rugklachten (en nekklachten) ontstaan vaak vanuit een verkeerde zithouding in combinatie met een bureaustoel die niet geschikt is om langere tijd in te werken. Veel bureaustoelen kunnen niet goed worden ingesteld en zijn ook minder geschikt om 8 uur per dag of langer in te werken. Onze ergonomische bureaustoelen zorgen voor een gezonde, actieve werkhouding zonder in te leveren op het zitcomfort. De rugleuning, zitting en armleuningen kunt u eenvoudig zelf instellen zodat u van een perfect ondersteuning profiteert.

Lees meer over welke onderdelen belangrijk zijn in een ergonomische bureaustoel.

Wat is ergonomie?

Met een ergonomische bureaustoel rugklachten voorkomen of verminderen is vaak het doel. Ook andere delen van het lichaam blijven het beste beschermd als u de stoel op de juiste manier instelt. Maar wat betekend dat nou eigenlijk, ergonomie? Ergonomie is het aanpassen van de omgeving naar de mens. Het woord ergonomie is afgeleid van de twee Griekse woorden ‘ergo’ wat vertaald naar ‘werk’ en ‘nomos’ wat ‘wet’ betekend. Ergonomie staat dan ook voor gezond en efficiënt werken. Als u meerdere uren per dag zittend werkt is een ergonomische stoel dus van groot belang uw lichaam te beschermen. Wilt u een ergonomische bureaustoel kopen dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Om voor u de beste ergonomische bureaustoel te vinden moet deze voldoen aan de Europese Norm EN 1335 of de Nederlandse norm NPR 1813.

Europese Norm EN 1335 en Nederlandse norm NPR 1813 voor de beste ergonomische bureaustoel

Om te zorgen dat de benen de aangeraden hoek van 90 graden kunnen maken heeft de EU een bindend advies opgesteld. Volgens de EN 1335 moet een bureaustoel een zithoogte hebben tussen de 40 en 51 cm. Aangezien Nederlanders gemiddeld wat langer zijn is er ook een aparte Nederlandse norm opgesteld die de zithoogte verhoogt naar 55 cm. (de NPR 1813). Wanneer een bureaustoel volledig aan een van deze normen voldoet (er staat natuurlijk meer in dan alleen zithoogte) mag de stoel het label 'ergonomisch' dragen.

Let hier dus goed op wanneer u een ergonomische bureaustoel gaat aanschaffen. Wij hebben de EN 1335 en NPR 1813 normen doorgespit en begrijpelijk gemaakt.

Ergonomische bureaukrukken voor uw werkplek

Naast een ergonomische bureaustoel zijn onze ergonomische bureaukrukken een perfecte aanvulling binnen uw (thuis)kantoor. Een ergonomische bureaukruk is ideaal om een actieve werkhouding aan te nemen. Neem een kijkje in ons assortiment bureaukrukken om een passende kruk voor uw kantoor te selecteren.
Voor het creëren van flexwerkplekken binnen een 1,5 meter kantoor leest u ons blog met tips over het (her)inrichten van uw kantoor.

Ergonomische tips

Niet alleen de beste ergonomische bureaustoel voor u kan de lichamelijke klachten verminderen. We hebben voor u nog een paar handige tips op een rijtje gezet.

  • Met een (elektrisch) zit-sta bureau kunt u gemakkelijk afwisselen tussen zittend en staand werken.
  • Maak gebruik van monitorarmen om uw nek te ontlasten.
  • Zet uw toetsen bord op de rand van uw bureau en maak gebruik van de armleggers van uw ergonomische bureaustoel.
  • Zorg dat u af en toe weg loopt van uw scherm. Geef uw ogen af en toe rust door bijvoorbeeld de prullenbak wat verder weg te zetten en hier heen te lopen.
  • Denk eens aan het kopen van een ergonomische computermuis.

Ergonomische bureaustoel proef zitten en deskundig advies

Twijfelt u over de aanschaf van een ergonomische bureaustoel of weet u niet precies welk model het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften? Wilt u een ergonomische bureaustoel wit of toch in een andere kleur? We helpen u graag verder met het uitzoeken van de ideale ergonomische bureaustoel. In onze showroom in Soest staan een aantal populaire modellen die u geheel vrijblijvend kunt uitproberen. Indien gewenst nemen we de stoelen mee en komen we langs op uw kantoor.

Wilt u graag proef zitten? Stuur dan een mailtje naar [email protected], of telefonisch: 035 623 4477 (NL) of 03 226 5433 (BE).

 

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop