Ergonomische bureaustoelen

Last van uw rug, nek of schouders wanneer u achter uw bureau werkt? De oorzaak ligt waarschijnlijk in de bureaustoel waarin u zit. Veel bureaustoelen kunnen niet goed worden ingesteld en zijn ook minder geschikt om 8 uur per dag of langer in te werken. De aanschaf van een ergonomische bureaustoel kan lichamelijke klachten sterk doen afnemen en zelfs voorkomen. Ergonomische bureaustoelen zijn niet alleen een stuk comfortabeler, maar kennen veel meer instelmogelijkheden, zodat dit type bureaustoel op de juiste manier, per gebruiker, kan worden ingesteld. Via-Direct biedt ergonomische bureaustoelen met 3 of 4 dimensionaal verstelbare armleuningen, verstelbare lendensteun, synchroon / kantelmechanismen en hoogteverstelling van zitting en rug. Daarnaast geven we u graag advies over de juiste zithouding en kunt u onze ergonomische bureaustoelen geheel vrijblijvend uitproberen in onze showroom in Soest.

Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ergonomische bureaustoel kopen bij lichamelijke klachten

Rugklachten (en nekklachten) ontstaan vaak vanuit een verkeerde zithouding in combinatie met een bureaustoel die niet geschikt is om langere tijd in te werken. Onze ergonomische bureaustoelen zorgen voor een gezonde, actieve werkhouding zonder daarbij in te leveren aan zitcomfort. U kan een flink aantal onderdelen zelf instellen zodat u perfect ondersteunt wordt.

Lees meer over welke onderdelen belangrijk zijn in een ergonomische bureaustoel.

Europese Norm EN 1335 en Nederlandse norm NPR 1813  voor ergonomische bureaustoelen;

Om te zorgen dat de benen de aangeraden hoek van 90 graden kunnen maken heeft de EU een bindend advies opgestelt. Volgens de EN 1335 moet een bureautstoel een zithoogte hebben tussen de 40 en 51 cm. Aangezien Nederlanders gemiddeld wat langer zijn is er ook een aparte Nederlandse norm opgesteld die de zithoogte verhoogt naar 55 cm. (de NPR 1813). Wanneer een bureaustoel volledig aan een van deze normen voldoet (er staat natuurlijk meer in dan alleen zithoogte) mag de stoel het label 'ergonomisch' dragen.

Let hier dus goed op wanneer u een ergonomische bureaustoel gaat aanschaffen. Wij hebben de EN 1335 en NPR 1813 normen doorgespit en begrijpelijk gemaakt.

Ergonomische bureaustoel proef zitten en deskundig advies

Twijfelt u over de aanschaf van een ergonomische bureaustoel of weet u niet precies welk model / type het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften? We helpen u graag verder met het uitzoeken van de ideale ergonomische bureaustoel. In onze showroom in Soest staan een aantal populaire modellen die u geheel vrijblijvend kunt uitproberen. Indien gewenst, nemen we de stoelen mee en komen we langs op uw kantoor.

Wilt u graag proef zitten? Stuur dan een maitje naar info@via-direct.nl, of telefonisch: 035 623 4477 (NL) of 03 226 5433 (BE).

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden