Ergonomische bureaukrukken

Ergonomische bureaukrukken zijn onmisbaar naast uw ergonomische werkplek. Met een ergonomische kruk wisselt u het zitten en staan af en neemt u een actieve werkhouding aan. Doordat de kruk altijd een beetje wiebelt, gaan uw rug en zitspieren automatisch werken om u in balans te houden. Bekijk ons gehele aanbod en bestel de perfecte ergonomische bureaukruk snel en makkelijk online bij Via-Direct.   

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Beter voor uw zithouding

Het kopen van een ergonomische bureaustoel heeft als doel uw spieren aan het werk te zetten. Dat zitten het nieuwe roken is, weten we inmiddels. Maar dat ook ergonomische bureaustoelen u niet gaan redden van de slechte gevolgen van zitten, vergeten we soms nog wel. In een ergonomische bureaustoel zit u namelijk nog steeds. Om een perfecte zithouding aan te nemen is het raadzaam om naast een ergonomische bureaustoel een ergonomische bureaukruk aan te schaffen. 

Waar ergonomische bureaustoelen u vaak in een houding 'vastzetten' door alle steunen, heeft het ook als nadeel dat de mens niet gemaakt is om zo vast te zitten. De mens is een dier dat van nature moet bewegen. Wanneer u kiest voor ergonomische bureaukrukken zult u merken dat uw spieren aan het werk worden gezet. Doordat een ergonomische kruk geen rugleuning heeft, worden de houdingsspieren meer gebruikt. Uw lichaam wordt, onopvallend, aan het werk gezet waardoor u actiever en scherper kunt werken. De houdingsspieren zijn de spieren van uw rug, buik en zij: wanneer deze spieren worden geactiveerd spreken we van een actieve zithouding. 

Een ergonomische kruk is zeer geschikt om rugklachten te voorkomen. Omdat u automatisch op de kruk gaat balanceren, traint u uw rugspieren en voorkomt u dat u in een verkeerde zithouding zakt. Deze actieve houding houdt u scherp en laat u meteen productiever werken. In ons assortiment vindt u naast deze ergonomische bureaukrukken, krukken ter ondersteuning in een staande positie. Mocht u moeite hebben met langdurig staan, of snel gaan hangen aan uw bureau dan zijn deze ergonomische krukken uitermate geschikt. Ontdek alle voordelen van een bureaukruk met ergonomische eigenschap en bestel de perfecte kleur kruk snel en makkelijk online.

Voordelen bureaukruk met ergonomische functie

Een bureaukruk is niet bedoeld als complete vervanging van uw bureaustoel. De afwisseling in zit- en sta-houdingen blijft het beste. Wij adviseren u om bij elk type bureau een ergonomische werkkruk te plaatsen. Neem een kijkje in ons aanbod ergonomische krukken en zoek de beste zit-sta kruk om bij uw kantoorbureau, directiebureau of zit-sta bureau te plaatsen. U zult zien dat de collega’s in onderling overleg, automatisch plaatsnemen op de kruk naast degene achter het bureau. Onbewust stimuleert u dus om medewerkers te laten bewegen wat resulteert in gezonde werknemers.

Verschillende ergonomische bureaukrukken

Zadelkrukken

Zadelkrukken lijken op een paardenzadel (vandaar de naam) en staan garant voor een actieve zithouding. De ruiters onder ons weten dit allang. De zadelkruk is in hoogte verstelbaar. Een hoek van 120 tot 130 graden is het beste om de doorbloeding in de benen te garanderen. Door de vorm van de zitting wordt een actieve maar toch ontspannende zithouding gestimuleerd. Indien u een beroep heeft waarbij u veel zit en staat (denk kappers, tandartsen, schoonheidsspecialisten) is een zadelkruk ideaal omdat het veel bewegingsvrijheid biedt.

Balanskrukken

Deze krukken hebben een balanselement in de voet waardoor de houdingsspieren die we eerder bespraken extra worden aangesproken. Met een balanskruk komt u het dichtste bij een work-out zonder daadwerkelijk te sporten. U moet uw balans houden en rechtop blijven zitten. Daarnaast kunt u er ook gewoon heerlijk op wiebelen.

Voor uw ergonomische werkplek

De ideale ergonomische werkplek bestaat uit een zit-sta werkplek, een ergonomische bureaustoel, een bureaufiets en een ergonomische kruk. Dit klinkt misschien overdreven maar als u bedenkt dat u gemiddeld 32 uur op kantoor zit, dan is een beetje afwisseling wel een goed idee. Wilt u meer informatie over onze producten of heeft u vragen over ergonomisch werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vragen en projectadvies ergonomische bureaukruk

Mocht u twijfelen over de aanschaf van een ergonomische kruk, meer informatie willen of een bureaukruk met ergonomische functie uit willen proberen? Neem gerust telefonisch contact op met onze medewerkers of mail naar [email protected]. Wij zijn te bereiken op 035-623-4477 en voor België 03-226-5433. Ook als u advies nodig heeft voor de projectinrichting van uw kantoor, zijn wij u graag van dienst.

 

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop