Ergonomische bureaukrukken

U heeft een ergonomische werkplek en toch merkt u dat u te weinig beweegt. U wisselt het zitten en staan netjes af en valt toch terug in een vaste zit of sta (hang) houding. Bij een ergonomische bureau kruk is dit onmogelijk. Doordat de kruk altijd een beetje wiebelt, gaan uw rug en zitspieren automatisch werken om u in balans te houden. Uw lichaam wordt, onopvallend, aan het werk gezet waardoor u actiever en scherper kunt werken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ergonomische bureaukrukken: een actieve zithouding gegarandeert

Dat zitten het nieuwe roken is, is algemeen bekend. Maar dat ook ergonomische bureaustoelen u niet gaan redden van de slechte gevolgen van zitten, dat vergeten we soms nog wel. U zit namelijk nog steeds. Een goed idee is om naast een ergonomische bureaustoel ook een ergonomische bureaukruk aan te schaffen. 

Waar ergonomische bureaustoelen u vaak in een houding 'vastzetten' door alle steunen (wat goed is, begrijp ons niet verkeerd), heeft het ook als nadeel dat de mens niet gemaakt is om zo vast te zitten. De mens is een dier dat van nature moet bewegen. En daar komen ergonomische bureaukrukken om de hoek kijken. Door het feit dat er geen ruggesteun is, worden de houdingsspieren meer gebruikt. De houdingsspieren zijn de spieren van uw rug, buik en zij: wanneer deze spieren worden geactiveerd spreken we van een actieve zithouding. 

Een ergonomische kruk is zeer geschikt om rugklachten te voorkomen. Omdat u automatisch op de kruk gaat balanceren, traint u uw rugspieren en voorkomt u dat u in een verkeerde zithouding zakt.Deze actieve houding houdt u scherp en laat u meteen productiever werken. In ons assortiment vindt u naast deze krukken ook krukken die een ondersteuning bieden in staande positie. Mocht u moeite hebben met langdurig staan, of snel gaan hangen aan uw bureau dan zijn deze ergonomische krukken voor u geschikt.

Meer voordelen

Een bureaukruk is niet bedoeld als complete vervanging van uw bureaustoel, afwisseling in zit- en sta-houdingen blijft het beste. Daarom adviseren wij bij ieder bureau; kantoorbureau of zit-sta bureau, een ergonomische kruk te plaatsen. U zult zien dat de collega’s in onderling overleg, automatisch plaatsnemen op de kruk naast degene achter het bureau. Onbewust stimuleert u dus activiteit wat leidt tot gezonde werknemers.

Verschillende ergonomische bureaukrukken

Zadelkrukken

Zadelkrukken lijken op een paardenzadel (vandaar de naam) en dat staat garant voor een actieve zithouding. De ruiters onder ons weten dit allang. Wel is het belangrijk dat de zadelkruk in hoogte verstelbaar is. Een hoek van 120 tot 130 graden is het beste om de doorbloeding in de benen te garanderen. Door de vorm van de zitting wordt een actieve maar toch ontspannende zithouding gestimuleerd.

Wanneer u een actiever beroep heeft (denk kappers, tandartsen, schoonheidsspecialisten) is een zadelkruk ideaal omdat het veel bewegingsvrijheid geeft.

Balanskrukken

Deze krukken hebben een balanselement in de voet waardoor de houdingsspieren die we eerder bespraken extra worden aangesproken. Met een balanskruk komt u het dichtste bij een workout zonder daadwerkelijk te sporten. U moet uw balans houden en rechtop blijven zitten. Daarnaast kunt u er ook gewoon heerlijk op wiebelen, en dat is heel leuk om te doen!

De ideale werkplek

De ideale ergonomische werkplek bevat een zit-sta bureau, een ergonomische bureaustoel, een bureaufiets en een ergonomische kruk. Dat klinkt misschien overdreven maar als u bedenkt dat u gemiddeld 32 uur op kantoor zit, dan is een beetje afwisseling misschien wel een goed idee.

Wilt u meer informatie over onze producten of heeft u vragen over ergonomisch werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Mocht u twijfelen over de aanschaf van een ergonomische kruk, meer informatie willen of er een paar uit willen komen proberen: neem contact op! Dat kan door te mailen naar info@via-direct.nl of door te bellen naar onderstaande nummers.

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden