Werkstoelen

U heeft een speciaal beroep waarvoor u een aangepaste werkstoel nodig heeft? Ook dan helpen wij u graag verder. Het blijkt dat een eenvoudige stoel vaak niet voldoet wanneer u specifiek werk moet uitvoeren. Voor bepaalde beroepsgroepen zijn er nu eenmaal andere eisen waaraan voldaan dient te worden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 79

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 79

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Werkstoelen voor specifieke beroeps-en functiegroepen

Werplaatsstoelen

Werkplaatsstoelen zijn bestand tegen extreme omstandigheden en derhalve zeer geschikt voor werkplaatsen en laboratoria. Werkstoelen in dergelijke omgevingen worden veelal blootgesteld aan bijtende chemische stoffen of elektriciteit. Daarom zijn werkplaatsstoelen gefabriceerd uit speciale materialen, zoals PUR of ESD, zodat men veilig en comfortabel kan werken onder zware omstandigheden.

Tabouret (De universele kruk op wielen)

Een tabouret (of taboeret) is kruk op wielen waarbij veel aandacht is besteed aan zitcomfort. De verrijdbare kruk is geschikt voor verschillende doeleinden en beroepsgroepen. Zo worden tabourets vaak als hulpmiddel gebruikt in ziekenhuizen, schoonheids-en kapsalons en huisartsenpraktijken. Een traditionele tabouret heeft een rond zitvlak met een ronde vorm, voorzien van een ergonomisch gewelfd zitvlak. Deze zithoogte van deze werkkruk is traploos in hoogte verstelbaar en de vijfpotige basis is uitgerust met geluidsarme zwenkwielen.

Zadelkrukken met een ergonomische zitvlak

Een zadelkruk is vergelijkbaar met een tabouret, maar heeft een andere vorm zitting. Een zadelkruk heeft namelijk een ergonomisch gevormd zitvlak, die zorgt voor een actieve, gezonde werkhouding. Een zadelkruk kan uitkomst bieden voor personen die veel last hebben van lage rugklachten. Ze worden veelal gebruikt in beroepsgroepen waar men gedurende de werkdag veel in dezelfde zithouding werkt. Daarnaast worden deze krukken veel gebruikt bij particulieren thuis, ter ondersteuning van huishoudelijke taken, zoals strijken de was doen.

Loketstoelen ruim in hoogte verstelbaar

Bepaalde beroepen vragen om een professionele werkstoel die het uitoefenen van de werkzaamheden ondersteunt en vereenvoudigd. Een loketmedewerker die een groot deel van de dag achter een loket werkt, heeft een comfortabele loketstoel die ruim in hoogte versteld kan worden, aangezien een loket in de regel een stuk hoger is dan een standaard werkplek. Iemand die in een laboratorium werkt heeft een comfortabele laboratoriumstoel nodig waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt.

Stahulpen voor een comfortabele ondersteuning

Wie veel staand werk verricht kan wel een extra ‘sta steuntje’ gebruiken. Stahulpen zijn handige hulpkrukken voor mensen  die af en toe de benen en rug even willen ontlasten. Deze krukken worden veel gebruikt op hoge werkplekken waar men niet genoeg (been)ruimte heeft om gewone stoelen te plaatsen.

Hygiënische laboratoriumstoelen

Een laboratoriumstoel dient aan strenge eisen te voldoen. Dit type werkstoel is onderhevig aan extreme omstandigheden en daarom is het zitvlak vervaardigd uit PUR (polyurethaan). Dit materiaal is eenvoudig te reinigen, desinfecteerbaar en zelfs deels antibacterieel. Daarnaast zijn laboratoriumstoelen dusdanig ontworpen dat er geen voegen of krassen kunnen ontstaan zijn waar zich bacteriën kunnen nestelen.

Advies

Heeft u vragen over een werkstoel of zoekt u een groot aantal werkstoelen voor uw bedrijf of project? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder in de keuze van de geschikte werkstoelen. U kunt uw vraag stellen via ons contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op: 035 623 44 77 (NL) en 03 226 5433 (BE). 

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden