Vergadertafels

Een kort overleg met een collega of tijd maken voor een vergadering, dit zijn regelmatig terugkerende activiteiten op uw kantoor. Wist u dat de ruimte en meubelen van invloed zijn op de efficiëntie van uw bespreking? Een belangrijk onderdeel is de vergadertafel. Welke afmeting heeft u nodig en hoe gaat de tafel gebruikt worden? Vergadertafels zijn in verschillende kleuren, maten en modellen leverbaar om aan uw wensen en voorkeuren te voldoen.
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste afmeting van een vergadertafel kiezen

Wat is de minimale grootte van een tafel?

Afhankelijk van het aantal medewerkers heeft u een minimale lengte en breedte nodig van de vergadertafel. Om comfortabel te vergaderen wordt er voor elke deelnemer gemiddeld een breedte van 65 cm gerekend, mits de stoelen maximaal 60cm breed zijn. Heeft u 6 medewerkers? Dan heeft u een lengte van minimaal 195 cm nodig (eenzijdig 3x65cm). Zijn de stoelen breder dan 65cm? Houd dan de stoelbreedte aan + 5cm. De extra vijf centimeter is voor de ruimte tussen de stoelen.

De vergadertafel in een ruimte plaatsen

Om ervoor te zorgen dat u genoeg ruimte om de tafel heeft voor stoelen en het passeren langs de stoelen, is een minimale afstand van 120cm rondom de tafel tot het volgende object aan te bevelen.

Zitten of staan bij een vergadering?

Het nieuwe, gezonde werken, stimuleert staand vergaderen. Voor een kort overleg of een korte afspraak, is deze methode een ideale oplossing. De samenkomsten zijn vaak concreter en iedereen blijft alert. Daarnaast kunt u gebruik maken van sta-hulpen voor degene die wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het staan.

Wanneer u echt lang gaat vergaderen of presenteren, biedt zitten wellicht meer comfort. Luisteren kost al een hoop energie, een lichamelijk activiteit zoals staan, kan dan juist een negatief effect hebben. Uiteraard is afwisseling het beste. U kunt in de lange vergaderingen regelmatig pauzes houden waarin iedereen even de benen kan strekken.

U geeft de beste oplossing als u beide opties aanbiedt. Maak gebruik van meerdere vergadertafels en zet een statafel en een vergadertafel op kantoor. Hiermee biedt u twee opties aan en kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij zich prettig voelt. Als de tafels in één ruimte staan stimuleert het ook om tijdens de vergadering te wisselen van plek. Staan de tafels in aparte ruimte dan zult u ervaren dat de scheiding gaat vallen tussen kort overleg of lang vergaderen.

 

De ideale vergaderruimte

De toegevoegde waarde van een goede vergaderruimte

Een vergadertafel is pas het begin. Een comfortabele vergaderstoel is even belangrijk. Dit zijn vaak stoelen met stoffering en vulling in de zittingen. Bij een statafel of als de tafel alleen gebruikt wordt voor kort overleg, zijn harde zittingen een goede en goedkopere oplossing.

Akoestiek

Tijdens een vergadering of presentatie wordt veel gepraat. Een goede akoestiek in de ruimte geeft een beter praat en luister comfort. Er zijn verschillende akoestische oplossingen om de galm in een ruimte te nuanceren.

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden