Akoestische panelen als veilige afscheidingswanden

Veel bedrijven hebben de afgelopen maanden geïnvesteerd in tijdelijke oplossingen voor het creëren van afstand op kantoor. Perfect uiteraard, maar is er gekozen voor een tijdelijke of lange en duurzame oplossing? Lees onze tips om met akoestische wanden een veilige werkplek te creëren. Akoestische scheidingswanden en bureauschermen op de kantoorvloer kunt u inzetten als een lange termijn investering.

Hygiëne oplossingen t.b.v. veiligheid binnen uw bedrijf

In veel horecaondernemingen, scholen, winkels en bedrijven zien we dat er veel maatregelen zijn getroffen om medewerkers en bezoekers veilig te kunnen ontvangen. Om het aantal besmettingen in te dammen zijn er op kantoor diverse spatschermen geplaatst en zien we veel verschuivingen waarbij tafels en werkplekken ruimer worden opgezet. Het plaatsen van een staand glazen scherm gestoffeerde bureauscherm of een akoestische scheidingswand zorgt voor veiligheid binnen de kantoorruimte.

Thuiswerkplekken voor uw kantoor

Ondanks de versoepeling van veel maatregelen en meer medewerkers weer naar kantoor gaan blijft het thuiswerken de standaard. Thuiswerken is praktisch omdat het uw medewerkers minder reistijd kost en zij daardoor productiever zijn gedurende de werkdag. Het creëren van thuiswerkplekken is dan ook een must. Bij Via-Direct vindt u alles op gebied van thuiswerkoplossingen waaronder een heuse zit-sta werkplek compleet met bureaustoel.
Voor hen die wel op kantoor zijn is het echter wel van belang te zorgen dat de werknemers zich prettig en veilig voelen. Afstand en de juiste afscheidingen zijn hierbij geboden.
Een aantal oplossingen waarmee u de veiligheid waarborgt en de akoestiek optimaliseert:

Feit is wel dat de bovenstaande oplossingen vaak van tijdelijke aard zijn. Veel collega’s die inmiddels weer naar kantoor gaan vinden het niet prettig om in een ruimte met hoge scheidingswanden te zitten. De wanden beperken het zicht wat kan zorgen voor een geïsoleerd gevoel. Glazen of plexiglas bureauschermen zijn daarom de perfecte oplossing. Bovendien kunt u deze transparante schermen makkelijk reinigen.  

De wat hardere materialen zoals ecovilt, gerecyclede stoffen zorgen voor een duidelijkere weerkaatsing van diverse geluiden en als er iets is wat veel mensen (onbewust) hebben ervaren is dat geluidshinder tijdens het werk is afgenomen. Zowel thuis (bij een goed ingerichte thuiswerkplek) als op kantoor. De hoeveelheid prikkels zijn afgenomen en iedere medewerker zal weer moeten wennen aan de aanwezigheid van meerdere personen in een ruimte.

akoestische scheidingswanden

 

De voordelen van akoestische scheidingswanden

Om het werken op kantoor veilig en aangenaam te houden kunt u daarom ook kiezen voor akoestische scheidingswanden. Deze hebben als voordeel dat ze ruimtes kunnen afschermen of indelen. Tegelijkertijd verminderen ze visuele en geluidsprikkels. Naast veiligheid heeft u dus nog meer voordelen, waaronder;

  • Sterk geluidsabsorberend vermogen
  • Meer privacy en rust voor uw werknemers
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Eenvoudig akoestische werkplekken creëren
  • Makkelijk te plaatsen of verplaatsen
  • Eindeloos combineren met kleuren
  • Verfraaiing en modernisering van uw werkplekken
  • Verduurzaming, mede door het gebruik van milieuvriendelijke materialen

Verschillende akoestische kantooroplossingen

Om uw kantoor of werkplek veilig in te richten en rust en privacy te creëren zijn er diverse oplossingen waarmee u eenvoudig en snel het kantoor voorbereid op het werken met afstand. In onze categorie Scheidingswanden kunt u kiezen uit wanden in verschillende kleuren, maten en materialen tegen de scherpste prijzen. Een goedkope scheidingswand is dan ook makkelijk te vinden en online te vinden. Bekijk onderstaande akoestische oplossingen:  

Inspiratie kantoorinrichting 

Heeft u meer inspiratie nodig voor het inrichten van flexwerkplekken in uw kantoor? Lees dan vooral ons speciale blog met 7 handige tips of ontdek de nieuwste ergonomische kantoormeubelen uit ons Back to work blog.