Akoestische panelen als veilige afscheidingswanden

Veel bedrijven hebben de afgelopen maanden geïnvesteerd in tijdelijke oplossingen voor het creëren van afstand op kantoor. Perfect uiteraard, maar is er gekozen voor een tijdelijke of lange en duurzame oplossing? Bekijk onze tips hoe u ook akoestische scheidingswanden kunt inzetten als een lange termijn investering.

Hygiëne oplossingen t.b.v. veiligheid in uw bedrijf

In veel horecaondernemingen, scholen, winkels en bedrijven zien we dat er veel maatregelen zijn getroffen om medewerkers niet aangestoken te krijgen door bezoekers. Zo zijn er diverse spatschermen geplaatst en zien we veel verschuivingen waarbij tafels en werkplekken ruimer gebruikt worden door staande glazen schermen te plaatsen. Thuiswerken is daarbij ook weer toegenomen als populaire oplossing en kantoorruimtes zijn leger dan voorheen. Voor hen die wel op kantoor zijn is het echter wel van belang te zorgen dat de werknemers zich prettig en veilig voelen. Afstand en de juiste afscheidingen zijn hierbij geboden.

Een aantal veilige kantooroplossingen : 

Het is wel zo dat deze middelen vaak van tijdelijke aard zijn. Veel collega's zullen weer naar kantoor komen en zullen het niet prettig vinden om straks in een ruimte te zijn waarin een aantal hardere materialen worden gebruikt om afscheidingen te creëren. Deze materialen zorgen voor een duidelijkere weerkaatsing van diverse geluiden en als er iets is wat veel mensen (onbewust) hebben ervaren is dat het geluidsniveau is afgenomen. Zowel thuis (bij een goed ingerichte thuiswerkplek) als op kantoor. De hoeveelheid prikkels zijn afgenomen en men zal weer moeten wennen aan de aanwezigheid van meerdere personen in een ruimte.

akoestische scheidingswanden

 

De voordelen van akoestische scheidingswanden

Om het werken op kantoor veilig en aangenaam te houden kunt u daarom ook kiezen voor akoestische scheidingswanden. Deze hebben als voordeel dat ze ruimtes kunnen afschermen of indelen. Tegelijkertijd verminderen ze visuele en geluidsprikkels. Naast veiligheid heeft u dus nog meer voordelen, waaronder;

  • Sterk geluidsabsorberend vermogen
  • Meer privacy en rust voor uw werknemers
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Eenvoudig akoestische werkplekken creëren
  • Makkelijk te plaatsen of verplaatsen
  • Eindeloos combineren met kleuren
  • Verfraaiing en modernisering van uw werkplekken
  • Verduurzaming, mede door het gebruik van milieuvriendelijke materialen

Verschillende akoestische kantooroplossingen

Om uw kantoor / werkplek veilig en rustig in te richten zijn er diverse oplossingen waarmee u eenvoudig en snel het kantoor voorbereid op het werken met afstand, wat de nieuwe standaard lijkt te gaan worden.