Thuiswerken

Zorg voor een compleet ingerichte thuiswerkplek wanneer u regelmatig gaat thuiswerken of kantoor aan huis houdt. Wij bieden u een breed assortiment met diverse bureaus en ergonomische bureaustoelen waarmee u thuis gezond en prettig werkt.

Complete thuiswerkplek inrichten

Populaire en nieuwe thuiswerkplek oplossingen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 50

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Een ergonomische thuiswerkplek inrichten

Ook in uw eigen huis kunt u rekening houden met de Arbowetgeving en een ergonomische werkplek inrichten. De thuisomgeving kan voor enige afleiding zorgen. Toch zijn de resultaten succesvol en zal de trend doorzetten is de verwachting, maar zijn er wel degelijk een aantal zaken waaraan men minimaal zal moeten voldoen om gezond te blijven tijdens het werken. De minimimale benodigheden zijn:

Zit-sta bureaus

Een ergonomische werkplek begint met een zit-sta bureau. Deze bureaus zijn in verschillende kleuren, maten en hoogtes leverbaar. De aanschaf van een ergonomisch bureau geeft u de mogelijkheid tijdens uw werkdag zowel zittend als staand te werken. Dit is gezonder en zorgt voor een actieve werkhouding waardoor u gemiddeld beter functioneert.

Bekijk alle zit-sta bureaus »

De juiste bureaustoel

Als u actief uw zit-sta bureau gebruikt dan zult u weinig uren zittend op uw bureaustoel doorbrengen, toch dient u ook voor deze korte zituren een juiste stoel aan te schaffen.

Bij de selectie is het van belang dat u een bureaustoel selecteert waarin uw lichaam kan ontspannen en de juiste ondersteuning gegeven wordt. Langdurig rechtop zitten zonder ondersteuning blijft achter uw beeldscherm toch een uitdaging, met als gevolg een gebogen onderrug en rugpijn. Daarom adviseren wij u te letten op de instelmogelijkheden van uw nieuw aan te schaffen stoel.

Bekijk alle bureaustoelen »

Ergonomische hulpmiddelen

Om uw thuiswerkplek volledig in te richten is een zit-sta verhoger, monitorarm of laptopstandaard een extra hulpmiddel om een goede ergonomische werkhouding te verschaffen. 

Bekijk alle ergonomische accessoires »

 


Creëer een gezonde (thuis)werkplek

Naast de aanschaf van het juiste bureau of stoel zijn er ook nog wel een aantal eenvoudige tips die (thuis) werken vereenvoudigen:

Maak afspraken over uw thuiswerkplek
Gebruik uw tafel of bureau alleen om aan te werken. En zorg dat u tijdens uw werktijden niet gestoord kan worden en zich voldoende kunt concentreren.

Zorg voor voldoende licht
Ga niet in het donker zitten. Net als op kantoor wil je dat je thuiswerkplek ook voldoende lichtval heeft, maar wil je niet teveel last hebben van tegenlicht of lampen

Blijf bewegen
Heeft u een telefonische afspraak of gewoon een kort gesprek? Loop een stukje gedurende het gesprek. Hoeft u even niet te tikken, maar alleen wat lezen? Ga dan eens op een andere plek zitten. Doe daarnaast regelmatig wat rek en strek oefeningen. Hiermee kunt u uw lichaam ontspannen en uw hersenen voorzien van zuurstof.

Varieer in uw werkzaamheden
Probeer af en toe te wisselen in uw werk. Dit zorgt dat u uzelf ook verplicht even wat anders te doen. Wisseling zorgt er ook voor dat u uw werk leuk houdt en kunt u ook even een korte break nemen.

Let op de juiste houding
Uw onderarmen dienen te rusten op de armleuningen van uw bureaustoel. Lukt dit niet? Zorg dan dat ze op het werkblad kunnen rusten.

 

Stel de juiste hoogte van uw monitor in
Kies voor laptopverhogers of monitorarmen om uw beeldscherm op de juiste hoogte in te stellen. Zorg dat de bovenste tekstregel van je document op ooghoogte leesbaar is.

Zorg voor voldoende werkruimte
Een opgeruimd werkblad is heerlijk. Zo voorkomt u een opgekropt gevoel en komt niet al het werk (letterlijk) op u af. En wanneer het werkblad ook dient als ondersteuning houdt u hier voldoende ruimte voor over.

Reduceer laptopgebruik
Een laptop is een veelgebruikt thuiswerkmiddel. Ze zijn vaak gemaakt voor kortere aaneengesloten werktijden. Een los toetsenbord en een aparte muis zijn dan ook een aanrader. Zo blijt armondersteuning aanwezig van de bureaustoel of het werkblad wanneer u aan het muizen of typen bent.

Neem regelmatig een korte break
Zorg dat u een op moet staan om wat te drinken te pakken, bijvoorbeeld om een kopje koffie of glas water te halen. Zorg voor voldoende drinken en neem even afstand van uw beeldscherm. Kies er regelmatig voor om even van de buitenlucht te genieten, doe dit bijvoorbeeld met een stevige wandeling gedurende lunch. Zo maakt u uw hoofd leeg en is goed voor de bloedsomloop en spijsvertering. Met behulp van een korte break kunt u ook uw concentratie niveau verhogen.

© 2004-2023 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden