Anderhalve meter economie op de werkvloer

Door de duur van het coronavirus, de genomen maatregelen en termen als social distancing gaan we ons steeds meer beseffen dat we hoogstwaarschijnlijk (voorlopig) niet meer op de 'normale manier' kunnen werken. De zogenaamde anderhalve meter economie zal in vele sectoren zoals horeca, winkels, scholen, én bedrijven hun intrede doen of blijven gelden.

Speciale looproutes en afstand van elkaar

Een veel gehoorde oplossing in verschillende sectoren is eenrichtingsverkeer met aangegeven wandelpaden en afstandslijnen tot elkaars bureau voor overleg. 

Door middel van aparte (verrijdbare) scheidingswanden kunt u eenvoudig bepaalde looproutes duidelijker maken. Zo helpt u bij het ontwikkelen van enige afstand. Door te kiezen voor een lagere scheidingswand kunnen collega's elkaar in het voorbijgaan nog steeds zien. Wilt u liever een hogere wand, dan is dat uiteraard een optie. Ook een kantoortuin kunt u op deze manier prima indelen en afstanden bewaken.

 

Een ruim bureau voor extra afstand

Wanneer iemand bij zijn of haar werkplek aankomt dan is het raadzaam dat het een groot bureau betreft. De meest geadviseerde bureaus zijn 160x80. Mocht u een kleiner bureau hebben dan kun je dat oplossen door bureaus wat verder uit elkaar te zetten, een scheidingswand, of een ladeblok er tussen te plaatsen.

Wanneer u zou kiezen voor bijvoorbeeld een akoestische scheidingswand, dan zal dit ook geluidsoverlast tegengaan, en hebben hierdoor een dubbele functie. U kunt ze naderhand dan mooi laten staan. Of door middel van wieltjes zijn ze eenvoudig te verrijden en kunt u ze voor andere doeleinden gebruiken.

Bureauschermen, zowel houten, stoffen, als acryl/plexiglas

Om op een gepaste manier afstand te houden en uzelf en uw collega's een veilig gevoel te geven zijn akoestische bureauschermen of glazen scheidingswanden ideaal. U kunt op deze manier enige afstand creëeren en bent beschermt tegen mogelijke verspreiding. Bijkomend voordeel van houten en acrylglazen panelen is dat deze perfect afneembaar zijn en u ze goed kunt gebruiken om memo's op te plakken. Akoestische panelen hebben dan weer als voordeel dat deze ook nog eens geluidsabsorberend werken en u dus minder last van galmen krijgt.

blauwe bureaustoel aan een wit bureau met plexiglas bureauscherm

Minder stoelen in de vergaderruimte

Heeft u normaal een mooie vergadertafel staan met daarom heen voor iedereen een zitplek? In dit geval kan het handiger zijn om een paar vergaderstoelen tijdelijk te verplaatsen en voor meer ruimte te kiezen

Zo voorkomt u dat mensen dicht bij elkaar gaan zitten en kan er toch periodiek overlegd worden. Per slot van rekening zal een deel van het personeel vanuit huis inbellen via de verschillende online vergadertools.

Flexplek: ruim uw spullen netjes op

Geen vaste werkplek? Houd het schoon en berg uw eigen spullen zoals keyboards, muizen etc op. Hier zijn bijvoorbeeld speciale laptoplockers uitermate geschikt voor. Zo bergt u uw eigen spullen veilig op en kan iemand anders wanneer hij/zij op kantoor is een bureau gebruiken. 

Neem ze uiteraard af met een hygiëne doekje aan het einde van uw werkdag zodat ze schoner blijven.

Het schoonmaken van uw werkplek is wel echt iets wat iedereen in acht dient te houden uiteraard. 

Algemene hygiëne regels  en thuiswerken blijven bestaan

Uiteraard blijven ook de regels in acht voor hygiëne en social distancing. Geen tot minder handen schudden, afstand houden en wanneer iemand verkouden is, blijft men thuis.

Thuiswerken blijft een uitstekende oplossing, mits er goede en gezonde werkplekken gecreëerd worden en het met het thuisfront te regelen valt. Daarnaast is het soms prettig om elkaar ook in het echt face to face te spreken.

Roulatie in personeel op de werkvloer en thuis is een prima oplossing, of op andere tijdstippen, zo is de bezetting gewaarborgd.

Met al deze maatregelen geloven wij dat u zich perfect kunt voorbereiden voor de anderhalve meter economie en zich ook op versoepeling van komende restricties kunt voorbereiden. Mocht u toch nog vragen hebben over bijvoorbeeld het gebruik van scheidingswanden of bureauschermen, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Alle gebruikte afbeeldingen behoren tot producten van onze leveranciers. Mogelijk staan deze (nog) niet op de website. Informeer naar de mogelijkheden.