Kantoor akoestiek

Akoestieke kantoor oplossingen 

Meestal is geluid overduidelijk wanneer u er hinder van ondervindt. U vindt het irritant of hard. Maar wist u dat geluid ook hinder kan veroorzaken zonder dat u het bewust merkt? Dit heeft nadelige gevolgen zoals een slechte concentratie, vermoeidheid en zelfs stress. Mede hierom is een kantoor met een gezonde akoestiek belangrijk, u verminderd tot wel 30% van deze negatieve gevolgen. Akoestische producten verminderen de nagalmtijd van geluid waardoor u minder overlast ervaart.

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap van het geluid en de manier waarop geluid zich door een ruimte beweegt van bron naar ontvanger. Geluid bestaat uit geluidgolven die zich verplaatsen door tegen oppervlaktes aan te kaatsen. Een oppervlak met een dichte massa, bijvoorbeeld een muur, weerkaatst het geluid bijna net zo sterk als dat het ontvangen is. Een oppervlak met een open massa zoals stoffering, absorbeert een deel van het geluid waardoor deze in volume afneemt. Hiermee wordt de nagalmtijd verminderd.

Akoestische scan

Om een 100% aansluitend plan te hebben voor uw kantoor kunt u een akoestische scan aanvragen. Hiermee wordt de nagalmtijd in de ruimte berekend waaruit een advies wordt gevormd. Met dit advies weet u precies hoeveel akoestisch materiaal u nodig heeft om uw kantoor te voorzien van een gezonde akoestiek. Dit kan door panelen, scheidingswanden of akoestische meubelen te plaatsen.

Wat kunt u zelf doen.

Merkt u dat u overlast ondervindt dan kunt u beginnen met het plaatsen van akoestische scheidingswanden. Zet deze in eerste instantie altijd bij de bron van het geluid zoals een printer of bellende collega’s. Daarbij kunt u akoestische panelen boven de werkplek hangen waarmee u de basis heeft gelegd. Ondervindt u nog steeds hinder dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Onze adviseurs zullen u dan verder adviseren.

© 2004-2023 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden