Ergonomisch werken

Ergonomisch werken op kantoor

Ergonomie is een heel breed begrip maar voor uw medewerkers op kantoor is de fysieke ergonomie het belangrijkste en meest bekende. De aanschaf van een ergonomische stoel en een verstelbaar bureau is het eerste waar iedereen aan denkt maar dit is pas een begin. Gedurende een werkdag wordt iedereen blootgesteld aan geluiden, lucht, licht en emoties, ook dit heeft invloed op het welzijn van uw medewerkers. Wilt u echt een ergonomische en gezonde werkplek creëren voor uzelf en uw personeel dan zijn er dus meerdere factoren waar u rekening mee kunt houden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Basiselementen

Een ergonomische werkplek begint bij een elektrische zit-sta bureau, een goede ergonomische stoel en verstelbare monitorarmen. Voor uw personeel zijn dit de basisproducten waarmee zij hun werkplek naar persoonlijke voorkeuren kunnen instellen. Kunt u deze gewoon aanschaffen? Ja en nee. Als u voor iedereen dezelfde producten aanschaft zit u gemiddeld goed; maar elk menselijk lichaam is anders. De één heeft een zwakkere rug, de ander is extreem lang en weer een ander heeft snel nekklachten. Daarom is het aan te raden vooraf een inventarisatie te maken over de wensen van uw personeel. Hiermee kunt u rekening houden bij de aanschaf van het ergonomische meubilair. Wilt u uw huidige bureaus houden maar hebben ze een vaste hoogte? Dan zijn zit-sta modules misschien geschikt voor u. Deze zet u op een bestaand bureau.


Geluid en akoestiek

Een belangrijk onderdeel, en onderschat onderdeel, is de akoestiek op de werkvloer. Tegenwoordig zijn bedrijven ingericht met kantoortuinen. Naast de positieve eigenschappen van dit ontwerp, kan het een groot nadeel veroorzaken: overlast. Het gebruik van akoestische oplossingen zoals scheidingswanden of panelen zullen de galmtijd van het geluid verminderen en hiermee ook de overlast. Ook kunt u op de werkvloer akoestische meubelen neerzetten en gebruik maken van tapijt. Als uw personeel geen overlast meer ondervindt van geluid; volgt er automatisch een gevoel van rust en kalmte in de ruimte. Dit draagt bij aan een gezonde werksfeer op de werkvloer.


Beweging

Zitten, staan en af en toe een kop koffie is minimale beweging in een 8 uur durende werkdag. Beweging kunt u gemakkelijk stimuleren door slimme oplossingen of leuke ontspanningsmogelijkheden aan te bieden.

  • Zet dagelijks gebruikte producten verder van de werkplek.
  • Maak een speelhok waar een dartbord hangt en een tafelvoetbal staat.
  • Maak leuke wekelijkse uitdagingen/wedstrijden zoals rolstoelraces of wie het propje het verst weg kan gooien.

Dit zijn kleine en simpele aanpassingen waardoor uw werknemers af en toe een pauze in zullen lassen en anders zullen bewegen. U maakt zich zorgen over de totale pauze op een dag? Een korte pauze van 5 minuten zorgt ervoor dat uw werknemers goed gemotiveerd en actief blijven; hiermee verzetten ze uiteindelijk meer werk als dat u ze achter elkaar door laat werken. Daarbij wordt de werksfeer wederom positief beïnvloed.

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop