Zit-sta bureaus

Overweegt u een zit sta bureau te kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment ergonomische zit-sta bureaus. En ervaar snel de voordelen van uw nieuwe werkplek. Het afwisselen tussen zittend en staand werken leidt onder andere tot; verhoogde productiviteit, verbeterde concentratie en vermindering van fysieke klachten.

De zit-sta bureaus zijn er al in een basisuitvoering waarbij u de keuze heeft tussen een manueel of elektrische verstelbaar bureau.

Tonen als Foto-tabel Lijst

29 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zit-sta bureau: noodzakelijk voor een ergonomische werkplek

Ergonomisch werken begint bij een zit-sta bureau. Omdat deze bureaus elk moment van de dag omhoog of omlaag gebracht kunnen worden, kunt u gemakkelijk afwisselen met zittend en staand werken. Dit is gezond voor zowel uw lichaam als geest en voorkomt klachten. Via-Direct biedt u een ruim assortiment zit sta bureaus. Elektrisch verstelbaar of manueel verstelbaar met een slinger. De zit sta bureaus zijn er al in een basisuitvoering, maar ook met een fraai design, waarbij de kabels bijvoorbeeld in het werkblad verwerkt zijn. 

Met slinger verstelbaar of elektrisch verstelbaar

Het basisprincipe van een zit-sta bureau is dat u gemakkelijk kunt wisselen tussen het zittend en staand werken. Een elektrisch verstelbaar bureau heeft daarin het voordeel dat deze zeer gebruiksvriendelijk is. Met een druk op de knop komt het bureau in beweging en vaak kunnen deze bureaus, met gebruik van de memorymaster, standen onthouden. Werkt u minder uren waardoor u minder zult afwisselen qua zithouding of wordt de werkplek niet veel gebruikt omdat u onderweg bent? Dan is een zit-sta werkplek met handslinger een goede oplossing. Met een draaiende beweging aan de handslinger stelt u het bureau in op de gewenste hoogte.

Elektrisch verstelbare zit sta bureaus – 1- of 2-motorig onderstel?

Bij de keuze van een elektrisch zit sta bureau komt u vaak de keuze tegen voor 1 of 2 motorige onderstellen. Wanneer u een bureau wilt hebben dat een vooraf ingestelde hoogte dient te onthouden (memory functie) dan adviseren wij altijd een 2-motorige variant. Tevens heeft u dan ook het voordeel dat de draagcapaciteit van het onderstel meer gewicht zal ondersteunen. Zo kunt u meer op uw zit-sta bureau plaatsen en zwaarder en  ruimer bureaublad monteren, maar ook kuchschermen of akoestische bureauschermen plaatsen of monteren aan uw werkblad.

Tot welke hoogte gaat een zit-sta bureau?

Tussen de zit sta onderstellen en bureaus die wij aanbieden zitten verschillen in de minimale en maximale instelbare hoogte. Instapmodellen gaan over het algemeen tot een hoogte van 116cm. Wanneer u langer dan 190cm bent, dan is dit vaak niet voldoende. Daarom bieden wij ook sta zit bureaus aan met een hoogte tot 130cm.

Zit sta bureau zonder of met werkblad

Onze zit-sta bureaus zijn naar eigen smaak samen te stellen. Zo kunt u besluiten in 1 keer uw complete bureau aan te schaffen of alleen het onderstel te bestellen. Onze bureaubladen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Daarnaast heeft u de keuze uit bureaubladen meerdere accessoires, zoals een kabelgoot, display met geheugen (memory master), materiaallade en de mogelijkheid om de zit-sta bureaus compleet gemonteerd bij u af te leveren. U kunt bij ons ook terecht voor 'dubbele zit sta-werkplekken', waarbij u 2 werkplekken tegenover elkaar, afzonderlijk op verschillende hoogtes instelt. 

Extra tips voor het optimaal gebruiken van uw zit-sta bureau

  • Zorg voor een werkblad van minimaal 120 cm breed en 80 cm diep
  • Zet uw muis, toetsenbord, of andere voorwerpen die u vaak gebruikt dichtbij
  • Voor de beste werkhoogte kunt u uitgaan van ontspannen, afhangende schouders en uw ellebogen rustend op het bureaublad.
  • Wissel regelmatig af tussen zitten en staand werken en beweeg voldoende. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u uw concentratie langer op peil houdt en uw werkprestatie achter een beeldscherm kan verbeteren.

 

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden