Waar let u op als u een lockerslot koopt?

Wanneer u een garderobe, kleedkamer of andere ruimte heeft waar lockers gewenst zijn, is het belangrijk dat die goed op slot kunnen (anders heeft u geen lockers nodig). Welk lockerslot goed bij uw situatie past hangt van een aantal zaken af. In dit blog een paar punten die u kan laten meewegen in het besluitproces.

6 zaken om op te letten bij het kopen van een lockerslot

Wie gebruiken het slot?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke klanten de locker gaan gebruiken. Studenten of badgasten zullen allebei anders met hun sloten om gaan. Zo is een pincodeslot heel erg handig wanneer je bang bent dat de gebruiker de sleutels of het pasje kwijt raakt. Maar wanneer dat geen punt is voldoet elk ander slot ook. In deze situatie zou u ook kunnen kiezen voor een constructie met een borg te gaan werken zodat u zeker weet dat pasjes of sleutels terugkomen.

Welke bediening past het beste bij de gebruikers?

Dit grijpt een beetje in het vorige punt: wie gaat het bedienen? Een state of the art slot ziet er wel heel gaaf uit en heeft ook qua veiligheid voordelen maar wanneer de gebruikersgroep de bediening lastig vindt, is het toch slimmer om voor een ander slot te gaan. Wat hier ook onder valt is het systeem dat achter de sloten zit. In sommige bedrijven is het gewenst om een centraal systeem te hebben waar klanten zelf hun code kiezen en dan een locker krijgen toegewezen.

Is doorstroom iets waar u rekening mee moet houden?

Wanneer u voor de keuze staat welk lockerslot aan te schaffen, is het slim om niet alleen van de gebruikersgroep uit te gaan maar ook van de doorstroming in de garderobe. Een concert of festival zal een ander patroon hebben en daar is een andere snelheid gewenst dan in een kleedkamer. De doorloopsnelheid staat of valt bij de bediening van het slot.

Moeten klanten betalen voor het gebruik van een locker?

Daarnaast is het ook handig om te bedenken of u klanten wilt laten betalen voor het gebruik van de locker. En dan vervolgens of u hen laat betalen bij de locker zelf of aan de kassa? Is het eerste het geval dan is een kassierslot een uitkomst.

Zijn er veel wisselgebruikers?

Is er een grote of kleine gebruikersgroep? Als het een kleine groep is dan kan je gaan voor een elektronisch pincodeslot met een vaste pincode (niet alle elektronische pincodesloten hebben een optie voor vaste en wisselende gebruikers). Wanneer de gebruikersgroep groot is dan zou een standaard cilinderslot, kassier- of pandslot uitkomst bieden.

Hoe voorkomt u misbruik?

 Last but not least: heeft u een bedrijf waar het kan voorkomen dat klanten zichzelf een locker ‘toe-eigenen’ door bijvoorbeeld niet uit te checken? Dit komt nog wel eens voor bij sportscholen en door te zorgen dat aan het einde van de dag alle sloten worden gereset, kunt u dit gemakkelijk voorkomen. Ook kunt u dan direct de lockers leeghalen zodat er niets onverhoopt lang blijft liggen.