Voordelen van meer groen op kantoor

Bevat het kantoor weinig sjeu? Fleur het kantoor dan op met planten! Groen op kantoor geeft de ruimte een compleet andere uitstraling. Wat zijn nu precies de voordelen van een groene kantoorruimte? In dit artikel zijn alle voordelen van groen op kantoor op een rijtje gezet. 
 

Productiviteit 

In een saaie kantoorruimte is het vermoeiend om te werken. Het is erg belangrijk dat de ruimte wordt voorzien van groen. Planten geven luchtigheid en levendigheid aan de ruimte. Daarnaast geeft het natuurlijk een fleurige uitstraling aan het kantoor. Werken in een ruimte met veel planten zorgt ervoor dat er een hogere productiviteit plaatsvind. Een gezellige kantoorruimte zorgt ervoor dat mensen er liever gaan werken. Planten zorgen ervoor dat de ruimte wordt opgefleurd.

Optimaal binnenklimaat

Planten zorgen ervoor dat het binnenklimaat wordt geoptimaliseerd. In een ruimte waar meerdere mensen werken, is het van groot belang dat het zuurstofgehalte goed is. Vermoeidheid en hoofdpijn kunnen optreden door een tekort aan zuurstof. Planten staan CO2 af en zorgen ervoor dat de ruimte wordt voorzien van genoeg zuurstof. Planten zien er niet alleen mooi uit op kantoor, ze helpen daadwerkelijk op de kwaliteit van de ruimte te verbeteren. 

Luxe 

Planten geven een ruimte al gauw een luxe uitstraling. Kies voor unieke planten om de kantoorruimte een luxe uitstraling te geven. Het is bijvoorbeeld een uniek concept om bananenplanten in grote potten te plaatsen. Bananenplanten hebben prachtig blad en door de exotische uitstraling zijn ze een unieke toevoeging aan het kantoor. 

Open ruimtes en afscheidingen 

Een kantoorruimte kan vaak erg gehorig zijn en zorgen voor veel afleiding. Het kan fijn zijn om in een open ruimte te werken omdat men dan eenvoudig contact kan maken. Toch is een beschutting van de werkruimte vaak gewenst bij veel werknemers. Het is met planten mogelijk om de werkruimte op te delen in verschillende stukken. Maak gebruik van halfhoge binnenplanten met veel blad. Deze lenen zich perfect als afscheiding. Op deze manier werkt iedereen in een ruimte én heeft toch een eigen plek. Hierdoor worden mensen minder snel afgeleid en kunnen productiever aan de slag. 

Een kantoorruimte op een relatief eenvoudige manier verbeteren waardoor de uitstraling en productiviteit toeneemt? Dat is mogelijk met planten. Planten geven de ruimte een fleurige en luxe uitstraling. Ze zorgen voor een optimaal binnenklimaat en het geeft een prachtige uitstraling aan het kantoor.