Akoestische meubelen

Wanneer u aan akoestiek denkt, denkt u waarschijnlijk vooral aan akoestische scheidingswanden of panelen voor muur en plafond. Maar, wist u dat u ook kunt kiezen voor functioneel meubilair dat tegelijkertijd geluiddempende eigenschappen heeft? In dit blog inspiratie voor ‘out of the box’ akoestische oplossingen.

Goede akoestiek: meer dan alleen scheidingswanden

Laten we meteen maar een open deur intrappen: galm en overlast van geluid in de kantoortuin lost u niet alleen op door akoestische scheidingswanden of panelen te plaatsen. U komt er een eind mee, maar eigenlijk is het zelden afdoende. Vooral omdat u niet uw hele kantoor vol gaat zetten met dergelijke producten. Zou ook ‘overkill’ zijn. Een andere optie zou zijn om voor akoestisch behang te gaan, of een speciale akoestische coating op het plafond te laten spuiten. Toch moeten we niet vergeten dat meubilair ook een belangrijke rol kan spelen. En dan met name ‘akoestisch meubilair’.

Het kantoormeubilair dat toch al aanwezig is, kan in sommige gevallen ook in geluiddempende varianten besteld worden. Slaat u mooi twee vliegen in een klap!

Geluiddempend loungen

Lounge meubels voor fijne, informele hoekjes op kantoor zorgen voor een prettige sfeer. Daarnaast zullen de gesprekken die in of rondom deze plekken gevoerd worden niet verder dan die plek gaan. De loungebanken hebben een volledige bekleding van akoestisch materiaal. Dat betekent echter niet dat u hoeft in te leveren op zitcomfort (wij hebben ze ook op kantoor staan en kunnen beamen dat ze lekker zitten).

Bij de poefs van BuzziSpace is de buitenste laag gemaakt van ecovilt. Het vilt wordt vervaardigd uit PET flessen en is dus goed voor het milieu (past perfect in een MVO kantoor). Doordat de poefs verschillende formaten en vormen hebben, kunt u ze naar eigen inzicht combineren met loungebanken. Op die manier kunt u uw ontvangstruimte, kantine of kantoor verder akoestisch verantwoord inrichten.

Bekijk ons assortiment akoestische loungemeubelen.