Bankstellen

Kantinebanken en wachtkamerbanken zijn zeer praktische zitmeubelen met een diversiteit aan comfort. U kunt ze gemakkelijk combineren met stoelen, in kleine ruimtes plaatsen of juist meerdere naast elkaar zetten. In ons assortiment vindt u banken van stof, hout en kunstleder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bankstellen van harde of zachte materialen?

De verschillende materialen bepalen de mate van comfort en daarmee ook de functionaliteit van de banken.


Harde materialen

Het voordeel van harde materialen is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Hout en kunststof zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Tevens zijn de harde oppervlakte duurzamer in gebruik omdat ze minder slijt gevoelig zijn.
Het is aan te raden vooraf de reden voor het gebruik van de banken te bepalen. De banken bieden namelijk minder zitcomfort en zijn met name alleen geschikt voor een korte zit.


Zachte materialen

Gestoffeerde zittingen zorgen voor een zachtere zit; meer comfort. De keuze voor het gebruik van deze materialen is dan ook aan te raden als uw gasten iets langer gaan zitten. De uitdaging van deze zitting is met name het onderhoud. Stoffen zijn gevoeliger voor slijtage en vlekken.


Maak de combinatie

In een kantine worden vaak harde materialen gebruikt, echter is een (kunst)lederen bank een goede en comfortabele aanvulling. In wachtkamers wordt vaak het tegenovergestelde gedaan; het gebruik van veel zachte materialen. Waarom maakt u niet de combinatie? Comfort is voor iedereen anders; laat uw klant zelf bepalen wat comfort is.


Banken of stoelen?

Omdat het één niet beter of slechter is dan het andere, kunt u beide goed combineren. Banken zijn ruimtebesparend doordat ze meer zitplekken aanbieden op een kleiner oppervlak. Stoelen nemen vanwege hun oppervlak meer ruimte in beslag, echter bieden ze wel een persoonlijk plekje in de ruimte aan. U kunt een bank combineren met een wachtkamerstoel (link) voor een kleine zithoek in de wachtruimte. In een kantine kun je met een bankstel een aparte corner maken, terwijl je dan daarnaast met een robuuste kantinetafel (link) met stoelen plaatst.

© 2004-2024 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaardenSitemapKitchenettesDirect: grootste keukenwebshop