Hoe te kiezen van een vergadertafel

Vergaderruimtes inrichten is ontzettend belangrijk. U wilt de juiste sfeer promoten die leidt tot  productieve vergaderingen, maar misschien ook niet te formeel. En de tafel moet ook passen in de stijl van uw inrichting. Om het dan nog niet te hebben over praktische zaken als kabelgoten, oplaadpunten en aantal mensen dat plaatsneemt aan de tafel. In dit blog duiken we er in: waar moet u opletten bij de aanschaf van een vergadertafel?

3 zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een vergadertafel

Design

Design maakt of breekt een ruimte en moet, idealiter, naadloos aansluiten bij uw huisstijl en kernwaarden. Meubels zorgen voor een vibe in een ruimte en u wilt dat die bij het bedrijf past en bij het doel van de ruimte.

Zo is een eikenhoutentafel met leer bekleed geweldig voor traditionele bedrijven die de allure versterken (of hipsters) maar niet voor een innovatief software bedrijf. Om het heel scherp te stellen: Sinterklaas heeft een andere werkkamer of vergaderzaal dan de CEO van Apple. Als het goed is heeft u vergaderruimtes die al aansluiten bij die kernwaarden en huisstijl, dus hoeft u alleen nog een tafel te vinden die daar bij past.

De vorm van de tafel borduurt hier op verder. Wilt u een duidelijke hiërarchie versterken: ga dan voor rechthoekig zodat er duidelijk hoofd aan de tafel zit. Gaat u voor gelijkheid dan is rond juist beter. Vindt u rond niet praktisch maar wilt u toch niet te hiërarchisch zijn dan zou vierkant of ovaal een uitkomst bieden.

Ook het onderstel is van belang: moet het in hoogte verstelbaar zijn zodat er zowel staand als zittend vergaderd kan worden? Welke poten passen er qua stijl? Zitten de poten niet op onhandige plekken?

Wat is de juiste afmeting?

De juiste afmeting van een vergadertafel bepaalt u alleen door te bedenken hoeveel mensen er aan de tafel komen te zitten. Is het voor de boardroom of een klein achteraf hokje waar even snel een teamlead en manager gaan zitten. Een grote tafel kan heel handig zijn maar wanneer u het idee heeft dat mensen dan mijlenver uit elkaar gaan zitten en u juist een knusse sfeer neer wilt zetten, dan is een kleinere tafel toch een beter idee.

Heeft u nog extra’s nodig?

Een vergaderruimte zonder teveel afleidingen is, naar de bescheiden mening van de schrijfster, een must. Kabels kunnen een doorn in het oog zijn en tegenwoordig heeft elke grote vergaderruimte wel een tv staan om presentaties op te geven of mensen van andere locaties via Skype of Zoom mee te laten doen. Die kabels moeten wel netjes weggewerkt zijn, als het even kan dus kabelgoten of holle poten zijn handige extra’s.

Daarnaast bestaan er ook tafels die stroom- of oplaadpunten hebben zodat medewerkers met een bijna lege batterij gewoon mee kunnen blijven doen en u niet hoeft te rommelen met verlengsnoeren.

Lees meer over het kiezen van de perfecte vergaderstoel. En check het assortiment vergadertafels.