Waarom nu nog een archiefkast?

In deze digital age denkt u misschien dat een archiefkast overbodig is geworden omdat alle bestanden op gedeelde schijven of in de cloud staan. Daar heeft u gelijk in, maar archiefkasten kunnen om andere redenen alsnog ontzettend handig zijn in een kantoor. In dit blog waarom de archiefkast tóch niet weg te denken is uit het kantoorinterieur.

Waarom u een archiefkast wilt hebben 

Ruimt paperassen op |Allereerst de meest logische reden waarom een archiefkast handig is: het ruimt rommel op. Ondanks dat veel zaken in de cloud te vinden zijn, gebeurt het nog vaak genoeg dat iets toch nog even wordt geprint. Aangezien niemand houdt van overvolle brievenbakjes op een bureau is de archiefkast de beste plek om afgehandelde papieren te bewaren.

File backup | Bepaalde documenten wilt u toch graag uitgedraaid hebben, voor de zekerheid. Er kan iets zijn met het internet, een harde schijf kan crashen, hele netwerken kunnen down gaan. In dergelijke gevallen is het toch prettig dat u de belangrijkste papieren opgeslagen heeft zodat u uw klanten kunt blijven bedienen en de backlog niet zo heel groot is zodra alles weer opgelost is.

Sommige mensen vinden het fijn | U gelooft het misschien niet maar er zijn mensen die prettiger werken met papier (schrijfster van dit artikel inbegrepen). Sommigen krabbelen notitieboekjes vol met ideeën die ooit handig kunnen zijn en dat netjes en geordend kunnen opbergen is essentieel, zodat zelfs de meest chaotische creatieveling dingen kan terugvinden. Daarnaast is het altijd prettig om bijvoorbeeld een productcatalogus achter de hand te hebben om iets op te zoeken (misschien werkt u wel met een leverancier die zelf nog niet volledig digitaal is, kan zo maar).

Je kan er meer in kwijt dan papier | Die printer wegwerken, een plek om glazen neer te zetten, persoonlijke items of kantoorrommeltjes (denk aan de nietmachine, batterijen, extra pennen)? Enter de archiefkast. Eigenlijk kan het de grote variant van het rommellaatje thuis worden en wie heeft er nu niet een dergelijk laatje?

Complete kantoorinrichting | Archiefkasten maken menige kantoorinrichting toch vaak af: het is iets dat er standaard bij hoort. En met alle verschillende kleuren of zelfs geluiddempende deuren kunt u de kasten ook zeker gebruiken om iets aan de akoestiek te doen of uw secundaire kleuren naar voren te laten komen. De archiefkast is ook een praktische verdeler van de ruimte: niet te hoog om wel een open karakter te behouden maar wel zo dat er duidelijk hoekjes ontstaan.