Meest gestelde vragen over bureaustoelen

Een bureaustoel kopen klinkt redelijk eenvoudig totdat u ziet hoeveel aanbod er online aan bureaustoelen is. Woorden als ergonomisch, verstelbaar en 4d-leuningen vliegen u om de oren en u heeft geen idee wat er precies bedoeld wordtHeeft u al die instelmogelijkheden wel nodig en waar moet u op letten bij de aanschaf van uw nieuwe kantoorstoel? Wij geven u graag antwoord op deze en andere vragen. 

De meest gestelde vragen bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel

vrouw achterover leunend op bureaustoel op kantoor

Is een ergonomische bureaustoel altijd beter? 

Het is geen standaard gezegde dat een ergonomische bureaustoel altijd beter voor u is. Als uw lichaam voldoende ondersteunt kan worden met de instellingen van een normaabureaustoel dan heeft u geen ergonomische stoel nodig.  


Wat is het verschil tussen ergonomisch en niet ergonomisch? 

Een standaard bureaustoel is voorzien van basis instelmogelijkheden. Deze zijn niet exact op uw lichaam aan te passen. Bij een ergonomische bureaustoel kunt u de stoel wel geheel op uw lichaam aanpassen omdat deze stoel veel meer gedetailleerde instellingen bevat. Daarnaast voldoen ergonomische kantoorstoelen aan de Nederlandse (NPR) en/of Europese (NEN) normen. Dit zijn richtlijnen waaraan een ergonomische bureaustoel moet voldoen. 


Wat zijn de verschillen in armleggers? 

  • Vaste armleggers - Vaste hoogte, niet verstelbaar. 
  • 1D armleggers - Ihoogte verstelbaar. 
  • 2D armleggers - In hoogte en breedte verstelbaar. 
  • 3D armleggers - In hoogte, breedte en diepte verstelbaar. 
  • 4D armleggers – In hoogte, breedte en diepte verstelbaar met draaibaar armkussen.

Geschikt voor 8 uur, wat betekent dat? 

Bij sommige kantoorstoelen wordt het aantal uur dat u erop kunt zitten aangegeven. Dit is een handige richtlijn om na te gaan of de stoel geschikt is voor uw werkdag en werktijden. Heeft u een 8 uur durende werkdag dan is deze stoel geschikt.  


Wat is een Synchroontechniek? 

Deze techniek zorgt ervoor dat de zitting iets mee blijft bewegen met de rugleuning. Zo blijft er een constante ondersteuning van de rug en bekken, ook als u achterover of zijwaarts leunt. 


Twee vrouwen lachend in overleg met elkaar

Punten van aandacht  

Bij de aankoop van een nieuw bureaustoel zijn er een aantal belangrijke punten waar u wat extra aandacht aan kunt besteden. Dit helpt u bij het maken van de juiste beslissing.

Uiterlijk kan bedriegen 
U ziet een mooie stoel die precies bij uw kantoorinrichting of thuiswerkplek past. Gezien de prijs schat u in dat de stoel van goede kwaliteit moet zijn. Immers hangt er een hoog prijskaartje aan... Laat u niet misleiden. Een hoge prijs betekent niet automatisch dat de stoel in te stellen is naar uw lichaam. Een stoel kan hoger geprijsd zijn omdat er een duurdere stof wordt gebruikt of een uniek ontwerp. Bekijk altijd eerst waaraan uw bureaustoel moet voldoen en kies daarna pas het mooiste model. 

Testen of gewoon bestellen
Als u een bureaustoel wilt aanschaffen voor eigen gebruik dan is het altijd aan te raden om de stoel even te proberen. Online kan de informatie aansluiten bij wat u zoekt maar als het kussen te hard of juist te zacht is, zit u nog steeds niet lekker. 
Zoekt u een bureaustoel die gebruikt gaat worden door meerdere mensen, dan is proef zitten niet altijd handig. U kunt dan overwegen een stoel met veel instelmogelijkheden online te bestellen. Iedere gebruiker kan dan de stoel aanpassen naar eigen comfort. 

Vrouw met handen in het haar achter een laptop

Advies  

Zit u met de handen in het haar? Wij adviseren u graag. Heeft u vragen of wenst u meer uitleg? Wilt u een stoel uitproberen? In onze showroom te Soest staan de meest populaire bureaustoelen. Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.