Help! Verschil tussen instelbaar- en verstelbaar bureau?

Als u op zoek gaat naar een nieuw bureau ontdekt u al snel dat er verschillende onderstellen bestaan. De meeste verwarring ontstaat bij een in hoogte instelbaar bureau en een in hoogte verstelbaar bureau. Wat zijn precies de verschillen? En hoe werkt het systeem? Om u het verschil tussen deze onderstellen goed uit te leggen beginnen we bij een basis bureau. Leest u mee?

Bureaus met een vaste hoogte, instelbare hoogte en verstelbare hoogte

Een bureau met vaste hoogte

Een bureau met een vaste hoogte is niet instelbaar of verstelbaar in hoogte. Deze bureaus hebben maar één vaste hoogte die vanaf de fabriek is bepaald. Gemiddeld zijn deze bureaus tussen de 72 – 74 cm hoog.

Quadro bureau met bureaustoel

Een hoogte instelbaar bureau.

Een in hoogte instelbaar bureau kan op verschillende hoogtes manueel vastgezet worden met schroeven of een click-systeem. U bepaalt de, voor u, juiste werkhoogte en zet het bureau op die hoogte vast. Op de binnenzijde van de benen ziet u vaak maatstrepen in cm staan waardoor u gemakkelijk de juiste hoogte vindt. U stelt dit bureau maar één keer in op, uw persoonlijke, juiste hoogte.

Voorbeeld instelbaar bureau
U heeft een werkhoogte nodig van 74 cm. Het bureau wat u ziet is in hoogte instelbaar van 65 – 78 cm. Dit betekent dat u het bureau op een hoogte van 74cm kan instellen en vastzetten. Dit bureau is dan voor u geschikt.

Kantoor met akoestische meubelen

Een verstelbaar bureau

Verstelbare bureaus zijn eigenlijk elke minuut van de dag, gemakkelijk in hoogte te verstellen d.m.v. een handslinger of elektrische bediening. Deze bureaus worden ook zit-sta of zit-zit bureaus genoemd en zijn gemaakt om de afwisseling tussen zitten en staan te bevorderen. Sommige zit-sta bureaus hebben een memory functie waarbij u een vaste hoogte kunt instellen voor zowel het zitten als staan. Met 1 druk op de knop verstelt het bureau zich dan naar de juiste hoogte.

Voorbeeld zit-zit bureau
U zit vandaag op uw bureaustoel en wisselt af met uw ergonomische wiebelkruk. De kruk is 3 cm hoger dan uw huidige stoel. Zodra u wisselt naar de kruk, draait u met de handslinger uw bureau een paar cm hoger. Wisselt u weer terug naar uw stoel, dan draait u het bureau weer een aantal cm lager. Zo werkt u, snel en gemakkelijk, altijd op de juiste hoogte.

Voorbeeld zit-sta bureau
U heeft de memory master van uw elektrische zit-sta bureau ingesteld op de juiste hoogtes, alleen merkt u vandaag, omdat u op schoenen met hakken staat, dat dit wat te laag is. Met 1 druk op de knop verschuift u het bureaublad een paar cm hoger zodat u, ook vandaag, op de juiste hoogte werkt.

Aqua bureau actiforce met cactussen

Verschillen overzicht

In dit schema vind u de grootste verschillen tussen het vaste bureau, het in hoogte instelbaar bureau en het verstelbare bureau.

Schema met verschillen tussen hoog-laag bureaus

Bovengenoemde bureaus vindt u terug in ons assortiment.
Heeft u meer advies nodig of bent u op zoek naar een bureau die moet voldoen aan specifieke wensen?
Neem contact met ons op; wij adviseren u graag.