Ergonomisch werken - Welke kantoormeubels?

Ergonomisch werken, welke kantoormeubels?

Afwisselend zitten en staand werken, maar ook regelmatig bewegen op kantoor. Kortom, we hebben het over dynamisch werken. De meeste bedrijven zijn inmiddels wel bekend met zit sta bureaus, maar welke kantoormeubelen kan je nog meer aanschaffen om dynamisch verantwoord aan de slag te gaan?

Balanskruk voor een actieve zithouding 

Een balanskruk is een ergonomisch hulpmiddel die het lichaam dwingt een actieve zithouding aan te nemen. De kruk is namelijk flexibel ontworpen waardoor je constant je spieren moet aanspannen om je lichaam in de juiste zithouding te krijgen. Het ontwerp van de kruk is bewust instabiel gemaakt, middels een [bolle schotelvoet] of een [zwenkkop]. Bij deze laatste methode kan je vaak zelf de weerstand instellen, waardoor het vinden van de juiste balans moeilijker of makkelijker wordt. Zitten op een balanskruk (ook wel fitness kruk genoemd) is een uitstekende training voor de spieren in je 'core' en onderrug. Een kwartiertje tot een half uurtje per dag op een balanskruk werken doet al wonderen voor je lichaam. Benieuwd naar de verschillende balanskrukken die we aanbieden? Bekijk dan even onze 'ergonomische krukken'. Hier vind je een verzameling voordelige balanskrukken met bolle schotelvoet. Voor Balanskrukken op wielen met zwenkkop kan je terecht bij KantoorstoelDirect. Onder de categorie 'zadelkrukken' bieden we een aantal ergonomische krukken op wielen met zwenkkop. Houd hierbij rekening dat je nog wel bij de productopties de ergonomische zwenkkop Mybtec 360 selecteert. Deze zorgt ervoor dat de balanskruk 360 graden draaibaar is met gewichtsinstelling.

Met een bureaufiets je lichaam écht aan het werk zetten

Een ergonomische houding is al een stap in de goede richting, maar dynamisch verantwoord werken bereik je alleen als je ook regelmatig beweegt op kantoor. Nou vinden werkgevers het niet altijd prettig als werknemers veel van hun werkplek – en dus van de werkzaamheden – weglopen om de spieren aan het werk te zetten. Hier is gelukkig een oplossing voor: de bureaufiets! Want waarom zou je werken en bewegen niet gewoon combineren? Studies hebben zelfs aangetoond dat je beter gefocust en productiever werkt als je op een bureaufiets zit. En dan hebben we de positieve effecten op de gezondheid nog niet eens benoemd, zoals een betere doorbloeding en verminderde kans op hart- en vaatziekten!

Bureaufietsen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Van standaard modellen tot uitgebreide kilometervreters voor de echte fanatiekelingen. 

Showroom in Soest

Balanskruk of bureaufiets uitproberen? Bezoek dan eens onze showroom in Soest! Een aantal ergonomische hulpmiddelen hebben wij zelf in gebruik op de werkvloer. Zo krijg je meteen een goed beeld over het dagelijkse gebruik van deze producten in een kantooromgeving.