Elektronische lockers voor op kantoor

Elektronische lockers de oplossing voor flexwerkers op kantoor

Elke doordeweekse dag van 09:00 tot 17:00 op kantoor werken behoort toch wel een beetje tot het verleden voor de meeste (moderne) bedrijven. Flexwerken – het nieuwe werken – is de afgelopen 2 decennia sterk in populariteit gestegen. Een dag werken op kantoor wissel je af met een dag thuis, in het park of in een lunchroom te werken. Kantoren zijn steeds beter afgestemd op deze 'flexwerkers' die andere eisen stellen aan een werkplek. Een flexwerkplek wordt namelijk door veel wisselende personen gebruikt. Kantoren hanteren dan ook doorgaans een 'clean desk policy'. Flexwerkers dienen de flexwerkplekken aan het einde van een werkdag netjes achter te laten. De kans is namelijk groot dat de volgende werkdag iemand anders plaatsneemt aan dezelfde werkplek.

Spullen opbergen: veilig in een locker

Waar laten de flexmedewerkers al hun spullen? Kantoor lockerkasten waar de flexwerkers spullen veilig in kunnen opbergen is voor veel kantoren de uitkomst. Vroeger kreeg elke medewerker een persoonlijk kluisje toegewezen, waarbij de spullen aan het einde van de werkdag veilig werden opgeborgen. Voor kantoren die veel gebruik maken van flexwerkers, die vaak hele dagen niet op kantoor aanwezig zijn, geen ideale oplossing. Veel kluisjes zijn in dat geval onnodig bezet wat vraagt om een enorme (over)capaciteit aan beschikbare kluisjes. Gelukkig bestaat er een betere oplossing. Een combinatie van slim locker management en de inzet van flexibele lockers zorgt voor minimale kosten en er is altijd voldoende opbergruimte aanwezig voor de flexwerkers.

Elektronische lockers zijn flexibele lockers

In het geval van flexibele lockers kunnen meerdere personen (flexwerkers) gebruik maken van een locker. Aan het begin van de werkdag wordt de locker vrijgegeven en leeggehaald en aan het einde van de dag kunnen de spullen weer opgeborgen worden. Een elektronische locker systeem – eventueel met centrale terminal - geeft aan welk kluisje gebruikt kan worden. Wanneer een flexwerker z'n spullen niet in een kluisje opbergt, maar mee naar huis neemt om de volgende dag thuis te werken, kan het kluisje worden toegewezen aan een andere gebruiker. Deze flexibele inzet van lockers maakt het mogelijk dat meerdere personen gebruik maken van eenzelfde kluisje, waardoor kantoren veel minder locker afdelingen nodig hebben. Kortom, bedrijven die gebruik maken van flexibele (elektronische) lockers, besparen veel geld en hebben aanzienlijk minder oppervlakte nodig voor het plaatsen van lockerkasten.

Maak de elektronische lockers een deel van uw inrichting

Het oog wilt ook wat, de elektronische lockers hoeven dan ook niet alleen functioneel te zijn. Er kan worden gekozen voor halfhoge lockers waarbij u deze kunt gebruiken om uw kantoortuin in te richten en werkplekken af te schermen, zonder hiermee enorme "muren" te bouwen. Ook houten lockers zijn een echte eyecatcher. Deze houten lockers geven net een warmer gevoel dan de standaard stalen lockerskasten.