Correcte zit- en stahoogte instellen

Je hebt een zit sta bureau aangeschaft. Goed bezig! Nu ga je natuurlijk direct een testritje maken en breng je het bureau omhoog om voor het eerst staand te werken. Maar dan komen de twijfels......Is 113 cm een goede stahoogte voor mijn lengte? Of toch misschien iets hoger, 117cm? Je bent niet de enige die met deze vragen worstelt. Gelukkig heeft BureausDirect een simpele vuistregel waarmee je eenvoudig jouw ideale stahoogte instelt.

Zo stel je jouw zit sta bureau in op de juiste stahoogte

Ga rechtop staan, leg je vingertoppen van beide handen op je sleutelbeen (niet gekruist). Laat nu je ellebogen losjes naast je lichaam hangen. De onderkant van je ellebogen is jouw ideale bureaubladhoogte. In de praktijk zal deze hoogte voor de meeste mensen ongeveer op navelhoogte zitten. Als laatste check moeten je armen in een hoek van 90 graden – dus recht - op het tafelblad kunnen rusten. Voila! Je hebt jouw ideale stahoogte gevonden en kan voortaan ergonomisch verantwoord aan de slag!

Niet geheel onbelangrijk, de juiste zithoogte

Staand werken is natuurlijk een gezonde afwisseling, maar je zal toch het grootste deel van de werkdag zittend werken. En ook zittend werk wil je natuurlijk ergonomisch verantwoord uitvoeren. De juiste zithoogte vinden is iets lastiger dan de juiste stahoogte, omdat je ook te maken hebt met een goede instelling van je bureaustoel. Idealiter stel je eerst je bureaustoel in op de juiste hoogte voordat je je bureau instelt. Benieuwd naar de ideale afstelling van je bureaustoel? Lees hier snel verder!

Bureaustoel correct ingesteld? Mooi! Dan kunnen we nu het bureau op de juiste hoogte instellen. Deze hoogte bereikt wanneer je met afhangende schouders je ellebogen op het bureaublad laat rusten.

Elektrisch zit sta bureau met display en geheugenfunctie

Heb je een elektrisch zit sta bureau? Dan wordt het kantoorleven net even wat makkelijk. De meeste elektrische zit sta bureaus zijn namelijk uitgerust met display met geheugenfunctie. Naast het display zitten toetsen waarmee je het zit sta bureau eenvoudig omhoog en weer omlaag brengt. Zodra je de juiste zit- en stahoogte voor jouw lengte hebt gevonden kan je deze opslaan met de geheugenfunctie. Afhankelijk per model kan het display 4 tot 8 verschillende standen opslaan. Erg handig voor flexwerkplekken, waar meerdere personen gebruik maken van hetzelfde zit sta bureau. Zo hoeft iedereen maar 1 keer even de tijd te nemen om de juiste zit- en stahoogte in te stellen. Daarna is het nog slechts een kwestie van de juiste knop indrukken en het bureau beweegt binnen no-time naar de juiste hoogte!