Akoestiek kantoor

Verbeter het geluid op uw kantoor en werkplek

Bij akoestiek gaat het om de manier waarop geluid (trillingen) zich door een bepaalde ruimte verplaatst van de bron tot aan een ontvanger. Geluid bepaald in hoge mate hoe uw werknemers of bezoek een ruimte binnen kantoor beleven. Daarom is het van belang hier rekening mee te houden wanneer u bezig bent met de inrichting. Een goede akoestiek draagt bij aan een gezonde omgeving waarin u productiever en effectiever kunt werken.

Het belang van akoestiek op kantoor

Een goede akoestiek op kantoor wordt nogal eens onderschat. Mensen kunnen veel hinder ondervinden van een ruimte waarin de akoestiek slecht is geregeld. Galmende en echoënde muren zullen zeker niet leiden tot een prettige werksfeer en hoge arbeidsproductiviteit. Gelukkig bestaan er akoestische producten die dit probleem grondig aanpakken en tot wel 80% van de geluidsoverlast wegnemen. Via-Direct biedt akoestische oplossingen voor o.a. kantoren, vergaderruimtes, call centers, studiezalen en kantines. Hierbij kunt u kiezen voor voordelige akoestische wanden van Nederlandse bodem (Dutchcreen), maar ook voor hoogwaardige akoestische panelen die volledig bestaan uit milieuvriendelijk ecovilt (Buzzispace schermen). Naast akoestische scheidingswanden bieden wij ook scheidingswanden zonder geluiddempende eigenschappen. Deze standaard scheidingswanden zijn vooral geschikt om (tijdelijk) ruimtes in te delen of af te schermen.

Wat is goede akoestiek?

Het is van belang dat geluid goed geabsorbeerd kan worden in bepaalde materialen. Zodra een ruimte veel beton of steen bevat zal dit meer weerkaatsing hebben, dan bijvoorbeeld textiel of reliëf ondergronden. 

Uiteraard is het ook afhankelijk van de ruimte. In sommige ruimtes kan hier op een andere manier mee om gegaan worden. De eisen in een stilteruimte zullen anders zijn dan van een kantine of vergaderruimte of kantoortuin.

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap van het geluid en de manier waarop geluid zich door een ruimte beweegt van bron naar ontvanger. Geluid bestaat uit geluidgolven die zich verplaatsen door tegen oppervlaktes aan te kaatsen. Een oppervlak met een dichte massa, bijvoorbeeld een muur, weerkaatst het geluid bijna net zo sterk als dat het ontvangen is. Een oppervlak met een open massa zoals stoffering, absorbeert een deel van het geluid waardoor deze in volume afneemt. Hiermee wordt de nagalmtijd verminderd.

Akoestische oplossingen

Zodra geluid niet juist wordt opgevangen kan dit leiden tot geluidsoverlast. Vaak is dit in de vorm van galm, een hoog geluidsniveau of storende achtergrondgeluiden. Om het geluidsniveau en galmen te reduceren is het van belang de juiste materialen te plaatsen.

De akoestiek verbeteren op kantoor wordt doorgaans gerealiseerd door een combinatie van akoestische producten; akoestische scheidingswanden, bureauschermen en panelen. Deze producten zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten, vormen en materialen. De verplaatsbare akoestische scheidingswanden zijn ideaal voor het creëren van tijdelijke vergader-of studieruimtes, waar men rustig kan overleggen. De akoestische kantoorschermen kunnen ook statisch tussen bureaus worden geplaatst om geluidsoverlast op de werkplekken te reduceren. Voor bureaus bieden wij ook akoestische bureauschermen die bovenop de bureaus staan op voetjes of vastgezet worden met handige klembeugels, zonder dat u daarbij hoeft te boren in de bureaubladen.

Om geluid goed te laten absorberen bieden wij verschillende akoestische producten aan waaronder:

Voordelen van akoestische scheidingswanden op kantoor

  • Sterk geluidsabsorberend vermogen
  • Eenvoudig akoestische werkplekken creëren
  • Meer privacy en rust voor uw werknemers
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Makkelijk plaatsen en verplaatsen
  • Eindeloos combineren met kleuren
  • Design oplossingen
  • Milieuvriendelijke materialen 

Voor elk budget een akoestische wand

Wanneer u zo goedkoop mogelijk uw akoestiek wilt verbeteren, raden wij de akoestische scheidingswanden van Rex aan. Deze leverancier biedt akoestische kantoorwanden en bureauschermen aan in vele soorten en maten aan en gebruikt sindskort verbeterd akoestisch materiaal, waardoor er aanzienlijk betere resultaten worden behaald.

Een stapje hoger in het segment vindt u de akoestische scheidingspanelen van de Nederlandse producent 'Dutchcreen' (Beste Koop). Deze akoestische scheidingspanelen behalen nog betere akoestische resultaten en zijn verkrijgbaar in 26 verschillende stofkleuren - zowel uni als melange kleuren. Dutchcreen kantoor- en bureauwanden worden binnen 10 werkdagen geleverd en zijn met verschillende onderstellen verkrijgbaar. Dutchcreen is een milieubewuste producent en derhalve zijn de (akoestische) scheidingswanden 100% recyclebaar!

Houdt u van frisse kleuren en moderne vormen? Onze Buzzispace kantoorschermen bestaan - in tegenstelling tot andere aanbieders - uit milieuvriendelijk ecovilt en zijn gefabriceerd met behulp van gerecyclede PET-flessen. Buzzispace combineert een frisse uitstraling met functionaliteit. Zo biedt deze leverancier akoestische prikborden, poefen, en ander akoestisch kantoormeubilair.

Heeft u een akoestisch probleem en bent u op zoek naar scheidingswanden met de allerbeste geluiddempende eigenschappen? Bekijk dan ons volledige Caimi Mitesco aanbod. Deze Italiaanse design scheidingswanden zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bewijzen keer op keer dat zij nummer 1 zijn in de akoestische markt.

Verbeteer akoestiek op kantoor 

Via-Direct kan op verzoek een compleet akoestisch plan voor u opstellen. In bepaalde ruimtes is de akoestiek dusdanig slecht, dat het plaatsen van akoestische kantoor-of bureauschermen niet afdoende is.

Een combinatie van akoestische kantoorwanden met  akoestische hangelementen (baffles) en wandpanelen zal echter wel leiden tot het gewenste resultaat.

Akoestische scan

Om een 100% aansluitend plan te hebben voor uw kantoor kunt u een akoestische scan aanvragen. Hiermee wordt de nagalmtijd in de ruimte berekend waaruit een advies wordt gevormd. Met dit advies weet u precies hoeveel akoestisch materiaal u nodig heeft om uw kantoor te voorzien van een gezonde akoestiek. Dit kan door panelen, scheidingswanden of akoestische meubelen te plaatsen.

Akoestisch advies

Neem voor een sluitend akoestisch plan contact op met een van onze medewerkers. Wij komen graag bij u langs op locatie om geheel vrijblijvend een uitgebreid akoestisch rapport en plan op te stellen. Wij zijn op werkdagen ook telefonisch bereikbaar op: 035 - 623 4477 (Nederland) of 03 - 226 5433 (België).

© 2004-2021 Via-Direct B.V. Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden